VW VR6 2,8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

matti7k

VW VR6 2,8

Post autor: matti7k » ndz gru 25, 2005 17:52

Na początek Świąteczne życzenia dla wszystkich

Planuję zakup VW 2,8 VR6. Chciałbym kupić dobre auto - tzn w miarę najmłodsze rocznikiem (jakieś 97 może 00 - na tyle będzie mnie stać). Nic nie wiem o tym typie golfa.
Na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Jak te silniki się sprawują?
Jakie przebiegi wytrzymują?
Czy w ogóle warto w nie inwestować, czy może w jakiś inny np 2,0?
Interesuje mnie mocne, bezawaryjne auto.
:pub:

wara99

Post autor: wara99 » pn gru 26, 2005 01:09

skrzynie szybko lecą wiem bo kumpel mial vr6 , a tak dokladniej to mechanizm róznicowy chyba , ciągle to robil ,
ale buta ma niezlego :okej: i pali 15 20l :rotfl:

matti7k

Post autor: matti7k » pn gru 26, 2005 20:37

Wielkie dzięki.
wpisałem szukaj VR6 i.......... wyskoczyły 2 tematy. Nic konkretnego.
Takim oto sposobem nadal nic nie wiem o VW VR6 :hmm:

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » pn gru 26, 2005 20:51

matti7k pisze:Wielkie dzięki.
wpisałem szukaj VR6 i.......... wyskoczyły 2 tematy. Nic konkretnego.
Takim oto sposobem nadal nic nie wiem o VW VR6 :hmm:
zamiast w polu wyszukiwania wpisywać "SZUKAJ VR6" wpisz "VR6" to wyskoczy ich znacznie wiecej :chytry: :P

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

matti7k

Post autor: matti7k » pn gru 26, 2005 21:19

W poprzedniej wiadomości miało być: wpisałem "w" szukaj "VR6" a nie "szukaj VR6" - nie jestem idiotą tylko zjadłem "w".

Owszem ze 100 wyskoczyło, tylko co mnie interesują tematy typu "jaki olej", "jakie świece", "ile to pali" itp. Ja jeszcze nie kupiłem tego auta tylko zamierzam, a interesuje mnie to jak się sprawuje, co ma wadliwe, na co zwrócić uwagę przy kupnie. Nic podobnego tam nie znalazłem. Szukam informacji od kogoś kto się na tym zna i może mi coś doradzić. Jezeli nie ma takiego co podzieliłby się rzetelną wiedzą to trudno. Jakoś dam sobie radę
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 26, 2005 21:47

Może to nieeleganckie wobec członków tego forum tak odsyłać, ale zobacz jeszcze na autokąciku, tam na forum wolkswagena są ludzie którzy mają VR-a.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

matti7k

Post autor: matti7k » pn gru 26, 2005 22:25

Bardzo dziękuję.
Skorzystam z czego tylko się da.
P.S. Tak od razu bez powodu się nie gniewam. Chciałem tylko sprostować.
pzdr :bigok:

[ Dodano: Wto Gru 27, 2005 21:52 ]
Może jednak znajdzie się jakiś znawca VR6 2,8 i zechce się podzielić informacjami :goof:

[ Dodano: Sro Gru 28, 2005 01:47 ]
Może jednak znajdzie się ktoś, kto podzieli się informacjami o VW VR6 2,8

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » śr gru 28, 2005 13:47

kolejno na twoje pytania:
- na silnik, dymienie, czy jest suchy, czy rowno chodzi, czy nic nie puka w silniku, zawory, lancuch itp. wazne zeby silnik byl ok, bo jak nie bedzie to kila. lepiej kupic zardzewialy ze zdrowym silnikiem...
- sprawuja sie dobrze, troche molowate ponizej 3,5 tysia, ale i tak lepiej niz 2,0 :)
- sa szanse na 500 tys bez ingerencji
- jak lubisz fajnie jezdzic to warto, jednak 2,0 wychodzi sporo taniej w utrzymaniu.
- auto bezawaryjne - no nie wiem, zaleta jest ze nawet jak wypadnie jeden cylinder to wrocisz do domu ze srednia podruzna predkoscia kolo 140-150 :)
- jednak w to auto trzeba ciagle inwestowac, nawet bardzo dobrze utrzymane wymagaja inwestycji finansowej

ps. - jakbys sie jednak zaglebil w to forum dokladniej, i oblukal te watki dluzsze, to bys sie tego wszystkiego dowiedzial, bo juz raczej wszystko bylo powiedziane w tej materii.
pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”