można wrzucić TD i nie ma komplikacjiFress pisze:Jutro rzuce zdjecie. Ja wlozylem zwyklego 1,9D bo z TDI to juz wlasnie by byla zabawa z komputerkiem itd.
Jaki silnik wstawic?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
Raczej w TDI i TD chodzi o oszczednosc wiec VR6 nie wchodzi w gre Orientuje sie ktos jakie koszta by byly przy zmianie silnika na SB lub jakiegos TD z mk3?? Czy jest jakas kolosalna roznica czy cos? Bo musze sie naszykowac na zmiane silnika bo moj jest zajechany juz :/ (takiego kupilem niestety oczywiscie ) No i chce sie porzadnie zastanowic nad kosztami tego itd
Mam problemy z powiadomieniami o odpowiedzi jak coś.
koszt silnika i ewentualnie sprzęgła może jeszcze chłodnicy jeśli masz mniejszą w przypadku silników TD wszystko pasujeskibszczok pisze:Raczej w TDI i TD chodzi o oszczednosc wiec VR6 nie wchodzi w gre Orientuje sie ktos jakie koszta by byly przy zmianie silnika na SB lub jakiegos TD z mk3?? Czy jest jakas kolosalna roznica czy cos? Bo musze sie naszykowac na zmiane silnika bo moj jest zajechany juz :/ (takiego kupilem niestety oczywiscie ) No i chce sie porzadnie zastanowic nad kosztami tego itd
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
róznica do 500zł ale SB lepiej się kręci na wysokich obrotachskibszczok pisze:Znaczy ze taki TD z mk3 wchodzi bez problemu i nie musze nic przerabiac czy bawic sie w zmiane instalacji itd tak? No a cenowo przy zakupie samego silnika jakie sa roznice? Chodzi mi o roznice ceny miedzy takim SB a TD z mk3
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
zależy czego oczekujesz od silnika jeśli zależy Ci na sprincie i ekonomii to raczej 1,6 ale jeśli na elastyczności to już silniki 1,9 ze względu na większy moment obrotowy nie wymagają tak często multiplikacji biegów jak ma to miejsce w 1,6.skibszczok pisze:arwam, znaczy niby SB slabsze ale mimo wszystko lepsze troche?
Mi bardziej odpowiada 1,6 i docelowo taki usiądzie na stałe u mnie pod maską choć myślę się jeszcze pobawić z M-TDI
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt: