Pedal hamulca wpada w podloge, czy to pompa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pedal hamulca wpada w podloge, czy to pompa?
Witam mam golfa3 mk3 1,4benzyna 94rok produkcji. Mam problem od jakiegoś czasu zacząłem mieć problem z hamulcami , raz na 5 może 6 zahamowań pedał wpadał w podłogę myślałem że jest to wina starego płynu hydraulicznego, wymieniłem na nowy odpowietrzyłem zaciski hamulcowe i nie było poprawy ale da się jeździć. Ale teraz prawie co trzecie hamowanie i pedał pada w podłogę czy jest to wina pompy hamulcowej czy może serwa hamulcowego ( układ hamulcowy jest bez ABS )
PS: Stojąc na czerwonym na skrzyżowaniu trzymając nogę na pedale hamulca pedał powoli opadał ale to bardzo wolno ( w instalacji hamulcowej niema nigdzie wycieków ani ubytku płynu.) MOJE GG 7988054 DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI I RADY
PS: Stojąc na czerwonym na skrzyżowaniu trzymając nogę na pedale hamulca pedał powoli opadał ale to bardzo wolno ( w instalacji hamulcowej niema nigdzie wycieków ani ubytku płynu.) MOJE GG 7988054 DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI I RADY
Ostatnio zmieniony pn mar 23, 2009 22:08 przez 4mit, łącznie zmieniany 2 razy.
[color=red] 4mit [/color]
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Sprawdź wąż plastikowo gumowy wychodzący z serwa czy jest cały , spróbuj odpowietrzyć pompe na sekcjach luzując wężyki a ktoś pompuje a ty dokręcasz , czyli ktos pompuje pedał i trzyma ty popuszczasz nakrętkę na wężyku powietrze schodzi ty dokręcasz i tak kliuka razy powinno pomóc
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
4mit, ale to nie trzeba krzyczeć.
Miałem podobny objaw, pewnego razu jadę sobie, czerwone światło ja hamulec a tu auto nie hamuje
Po sprawdzeniu wszystkich przewodów, wymianie płynu, okazało się że pompa
Pozdro,
Miałem podobny objaw, pewnego razu jadę sobie, czerwone światło ja hamulec a tu auto nie hamuje
Po sprawdzeniu wszystkich przewodów, wymianie płynu, okazało się że pompa
Pozdro,
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
4mit, ale nie pisz używając capslock'a...
Pozdro,
Pozdro,
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja tak miałem w Audi Coupe, pedał hamulca 10 razy był 2 nie było... Też podejrzewałem pompe hamulca...
Okazało się że przecieka tylni cylinderek. Wymieniłem uszczelnienia za 30 zł + 50 zł robota i po problemie...
Sprawdź czy nie masz mokrych opon od wewnętrznej strony auta, lub nie pocą ci się cylinderki szczególnie na tylnej osi.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Okazało się że przecieka tylni cylinderek. Wymieniłem uszczelnienia za 30 zł + 50 zł robota i po problemie...
Sprawdź czy nie masz mokrych opon od wewnętrznej strony auta, lub nie pocą ci się cylinderki szczególnie na tylnej osi.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313