Podczas jazdy nagle gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
to chyba normalne że jak silnik gaśnie licznik przestaje działać,więc nie ma się co dziwić :green_fuck: podczas awarii samochodu jak mnie ciągnięto na krawacie miałem włączony zapłon i licznik nie działał.więc to normalka...mgutek pisze:silnik nie pracuje a wskazówka prędkościomierza spada do zera...
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 10:28 przez jawor87, łącznie zmieniany 1 raz.
Ibi 0-100km/h ABF
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
Ja miałem przed 10-cioma laty bardzo podobny problem z moim MK3 lecz silnik ABD....
Takze gasł mi na trasie. Czasmi bywało ze odpalał natychmiast, a czasmi musiałem odczekać od 10-30 min aby go ponownie odpalić.
Znajomy elektryk samochodowy szukał przyczyny i rozkładal rece....
Zdecydowal sie na podmiane pompy paliwowej na inną dla testów. Po podmiance śmigam na niej do dzisiejszego dnia i jest OK.........
PS
Oczywiscie to tylko mój przypadek
Pozdro......
Takze gasł mi na trasie. Czasmi bywało ze odpalał natychmiast, a czasmi musiałem odczekać od 10-30 min aby go ponownie odpalić.
Znajomy elektryk samochodowy szukał przyczyny i rozkładal rece....
Zdecydowal sie na podmiane pompy paliwowej na inną dla testów. Po podmiance śmigam na niej do dzisiejszego dnia i jest OK.........
PS
Oczywiscie to tylko mój przypadek
Pozdro......
Dzis wymontowalem przekaznik 109 i po jego rozebraniu "poprawiłem" luty, bo jak znajomy mowił to jest przyczyna, gdyz powstaje "zimny lut". Jednak to nic nie dało... Nadal gasnie...
Pytanie ile taki przekaznik 109 kosztuje w serwisie ?
Bo nie sadze ze to stacyjka, bo jak zgasnie to jakies 5-10sekund i juz moge odpalic go... Jakbym chcial odpalic go od razu, po tym jak zgasnie, to kreci rozrusznikiem, ale nie odpala, a na dodatek kontrolka od grzania swiec slabiej swieci.
Czekam, az normalnie sie zaswieci wtedy odpala bez problemu. Wiec raczej nie stacyjka...
Pytanie ile taki przekaznik 109 kosztuje w serwisie ?
Bo nie sadze ze to stacyjka, bo jak zgasnie to jakies 5-10sekund i juz moge odpalic go... Jakbym chcial odpalic go od razu, po tym jak zgasnie, to kreci rozrusznikiem, ale nie odpala, a na dodatek kontrolka od grzania swiec slabiej swieci.
Czekam, az normalnie sie zaswieci wtedy odpala bez problemu. Wiec raczej nie stacyjka...
więc jeśli świeci tylko jakby przygaszona to pewnie gdzieś na drodze ECU - elektrozawór N109 zwiera do masy i dlatego nie odpala, jeśli masz taki objaw to w tym czasie sprawdź jakie przychodzi zasilanie na N109 (po przekręceniu kluczyka w stacyjce w pozycję ON czyli zapłon) - normalnie powinno być 12V ale z powodu zwarcia na instalacji, elektrozawór N109 tego nie otrzyma - problem powinien być w tym przypadku zapisany w sterowniku silnika i trzeba będzie sprawdzić instalację zasilania N109.Pieterko pisze:a na dodatek kontrolka od grzania swiec slabiej swieci
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 07:33 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.