Jakbys przeczytal ten temat od poczatku, to bys znalazl dokladne namiary na taki lakierek do modeli, ktory ladnie swieci w UV i ktory zakupilem za chyba 4,50 + wysylka i jestem z niego zadowolony. Wlasnie wrzucilem foty TUTAJ na ktorych widac te wskazowkimitul pisze:CZESC WSZYSTKIM! interesuje mnie pomalowanie wskazowek na czerwono tak zeby slicznie swiecily w nocy - moze mi ktos pomoc i powiedziec gdzie i w jakiej cenie dostane lakier ktory jest czerwony i swieci? lub moze tak czym mozna to pomalowac zeby daslo efekt? jezeli umiecie to pomozcie - dziekuje z gory
[all VW] Zegary UV
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Jednak nie przeczytales calosci bo bys znalazl ten postmitul pisze:a zdradzilbys mi gdzie to kupiles? w sumie jezeli w necie gdzies to fajnie ale jezeli nie to moze jakies foto jak to wyglada albo jak sie dokladnie nazywa? bylbym bardzo wdzieczny! dziekuje z gory
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=205716#205716
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Dla mnie BOMBA - super to wygląda!!maciuso pisze:A co sądzicie o moim podswietleniu UV. Bawiłem sie z tym przez 2 dni po ok 2h i taki wyszedł z tego efekt. ....
A wiec, jasne kreski i wskazówki zrobiłem lakierem UV do paznokci z chemicznego na rogu, czerwone kreski farba akrylowa ze sklepu zabawkowego a wszystko pomalowałem bardzo cienkim pędzelkiem tez ze sklepu z zabawkami Very Happy
Najgorzej bylo zrobic równe linie i tu przyszła do pomocy przeźroczysta taśma do pamieru itp.., przydała sie tez jeszcze wykałaczka, watka troszke wody, rozpuszczalnik do lakieru do paznokci, troche waty, 2 piwa, 8 fajek i nie trzęsące sie dłonie... Tasme ciełem nozyczkami i naklejałem na czarne miejsca pomiedzy kreskami. Była kupa roboty. A co sie na Qrwo...em. Ale efekt jest naprawde fajny. Na koniec wywaliłem biały kawałek plastiku co trzymał 2 zarówki podswietlajace zegary i w to miejsce wstawiłem ultraviolet z komputerowego. Zasilanie pociagnełem z 2 blaszek, króre słuza do podswietlenia zegarów. Na koniec przykleiłem do zegarów ale przed tym włozyłem do auta bo sama jazeniówka uv jest trosze przydługa i nie chce wejsc razem z licznikiem. Teraz tylko pozostało podziwiac. Sciemniacz działa bez problemu.
A podświetlenie wyswietlaczy to 2 diody ,wymienione ze zwykłymi żarówkami, w kolorze niebieskim, 6zł/ szt.
....
W GT-D też musze coś pokombinować z tymi zegarami (świetnie że jest taki topic i tak zaawansowany)
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Poszukaj moich fotek, ktore tu wczesniej zamieszczalem, uzylem wlasnie tego lakiego, do ktorego VooDoo podawal namiary. Biale, kod... nie rozumiem, chodzi Ci o to czym pomalowac biale by swiecilo na niebiesko w UV biala kartka tak swieci, jej sie niczym nie maluje.mitul pisze:ma ktos jakies fotki jak to wyglada z tym lakierem modelarskim? bardzo chetni bym to zobaczyl znim zamowie! a tak na marginesie to biale jaki musi miec kod na tej stronie zeby tez sie fajnie swiecilo? dziekuje z gory! zobacze zamowie zrobie i wam pokaze co z tego wyszlo! odp prosze czekam
Jakbys przeczytal od poczatku, to bys wszystko wiedzial... Biala kartka swieci w UV, wiec albo drukujesz na kartce tarcze i tam, gdzie ma swiecic zostawiasz biale a reszte zadrukowywujesz albo jak chcesz na oryginych tarczach, to mozesz potraktowac lakierem UV nawet takim do paznokci. Na oryinalnych nie robilem, ale inni robili i sie chwalili, wiec proponuje poczytac ten temat od poczatku
- Jackq
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam, po przeczytaniu tego tematu wzialem sie za tuning moich zegarow, zrobilem sobie wszystko tak jak chcialem, ale nie w tym rzecz... Chodzi o to, ze sciagalem wskazowki i teraz po zalozeniu ich spowrotem wskazowka w predkosciomierzu podczas jazdy zatrzymuje sie w miejscu miedzy 50 a 60km/h, dalej nie pojdzie, jak sie zatrzymie to opada do 0 baaardzo powoli, pozostale wsazniki dzialaja jak nalezy. Kurde, juz nie wiem co robic, a chce wiedziec ile smigam...sciagalem ja jeszcze raz i robilem tak jak tu napisano, zakladalem zaraz za slupkiem i potem delikatnie przeciagalem na pozycje poczatkowa.
Prosze o jakas rade, moze ktos tez mial taki problem i go rozwiazal.
PS. zegary zrobilem wypas szkoda mi tego tracic...
Prosze o jakas rade, moze ktos tez mial taki problem i go rozwiazal.
PS. zegary zrobilem wypas szkoda mi tego tracic...
Audi A3 1,8T Quattro 201PS by COMPsport
komfortowy kierunkowskaz raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO
komfortowy kierunkowskaz raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO