drżenie kierownicy w 1,9 TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drżenie kierownicy w 1,9 TD
Cześć !!!
Od jakiegos czasu mam nie przyjemne uczucie drżenia kierownicy, na wolnych obrotach najbardziej ???!! Co może być przyczyną ?? Proszę o jakieś sugestie !!
dzięki
pozdro
Od jakiegos czasu mam nie przyjemne uczucie drżenia kierownicy, na wolnych obrotach najbardziej ???!! Co może być przyczyną ?? Proszę o jakieś sugestie !!
dzięki
pozdro
Seba
-
- Forum Master
jeszcze jedna rzecz jest zima i obroty spadają niżej niż latem czego niewidać na obrotomierzu ale widac np. na kierownicy i to czuć .poprostu jest zimno i wszystko jest zimne i gorzej współpracuje.Myślę że to jest to taka błachostka .Sugeruję niewpadać w panikę i spokojnie jeżdzić dalej .Może być gorzej jak bedzie -15 ale to nie problem przejdzie jak bedzie sie ocieplać.Pozdrawiam
jeżeli sprawdzisz poduchy i okaże sie że są OK, to przyczyną może byc faktycznie niska temperatura jaka ostatnio panuje, wszystko robi sie sztywne i stąd te dragania tak jak pisze TOMASZ wyżej. Aby zmniejszyc te drgania mozna na zdeżaku na pompie wtryskowej podciagnąc troche obroty na wolnych w góre, jeżeli masz w tej chwili 900, podciagnij na 950 i drgania powinny sie troche uspokoić! Ale najpierw dokładnie przegladnąć poduchy silnika i skrzyni!
Pozdrowionka!
Pozdrowionka!