Szarpie i kopci na czarno

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

LouisBTW
Nowicjusz
Nowicjusz

Szarpie i kopci na czarno

Post autor: LouisBTW » wt mar 17, 2009 16:37

Witam wszystkich posiadam golfa 2 1.8 RP i mam problem nie wkreca sie na obroty swiece dostaja duzy nagar kopci na czarno i juz nie mam pojecia co jest nie tak :/ wymienilem w nim swiece ustawiony zostal zaplon rozrzad podstawka pod momowtrysk wszystkie filtry pompka paliwa sonda lambda i juz nie mam pojecia co jeszcze moze w nim byc nie tak prosze o pomoc

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » wt mar 17, 2009 17:07

proponuje przeczytac i wyprobowac
http://www.vwgolf.pl/?page_id=123

[ Dodano: 17 Mar 2009 16:09 ]
sprawdzales niebieski czujnik?
odczytaj kody i powinno sie wyjasnic co go boli

marcintju
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marcintju » wt mar 17, 2009 17:11

sprawdź ciśnienie na cylindrach, popatrz czy nie ma wycieków-jak będzie wszystko ok to pozostaje ci tylko jedno- wtrysk ;)

LouisBTW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: LouisBTW » wt mar 17, 2009 23:03

Znajomy mechanik sprawdzil mi wszystko i stwierdzil ze wina lezy po stronie wtrysku ze za bardzo leje i komputer przelacza sie w tryb awaryjny i nie przepala wszystkiego jutro jade poszukac jakis najlepiej kompletny wtryskiwacz

[ Dodano: 18 Mar 2009 21:05 ]
Dzisiaj dostalem caly monowtrysk i jednak wina lezala po jego stronie bo nie dalo rady nawet ustawic obrotow jak sie pozniej okazalo sonda mi padla ktorą wymienilem jakis miesiac temu ale niestety to podróbka wiec nie ma co liczyc teraz tylko zalozyc orginal i wszystko bedzie ok :) a co do cisnienia na tlokach to wszystkie mają po 13,5 wiec jest ok

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”