Benzyna w oleju Golf GTI mot. 2E pomóżcie!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bunkone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Benzyna w oleju Golf GTI mot. 2E pomóżcie!!

Post autor: bunkone » ndz gru 25, 2005 17:07

Nie dawno zakupiłem Golfiacza Mk3 GTI 2.0 8v mot. 2E, co mnie nie pokoi to to że wyczuwam zapach benzyny po odkręceniu korka wlewu oleju. Ten zapach czułem jak kupiłem autko, więc wymieniłem odrazu olej, ale teraz mam znowu to samo.
Nie pokoi mnie też druga sprawa która może mieć na to wpływ a mianowicie mój Golf temp. 90stop osiąga tylko w korku, normalnie podczas jazdy ma ok 70stop.
Napiszcie czy taka temperatura ma byc czy do wymiany jest termostat, bo mnie sie wydaje ze to troche za niska temperatura.
Dodam że nie robie wcale strasznie krótkich przebiegów. (20km) w jedną strone.
Z góry dziekuje
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pablo Corrado » ndz gru 25, 2005 17:13

Termostat masz do wymiany. Silnik jest cały czas za zimny i nie dosć , że przelewa paliwem, to przedostaje sie ono do oleju.

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

bunkone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bunkone » ndz gru 25, 2005 17:23

Pablo Corrado pisze:Termostat masz do wymiany. Silnik jest cały czas za zimny i nie dosć , że przelewa paliwem, to przedostaje sie ono do oleju.

A jaką temperature powinien mieć ten Golf. I czy powinna sie wahać czy stać w miejscu?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 25, 2005 18:25

ok 90 stopni. +/_ 5 stopni. Małe wahania mogą być in minus jak szybko jedziesz lub mocno grzejesz wnetrze, in plus jak stoisz w korku

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bunkone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bunkone » ndz gru 25, 2005 18:38

Paweł Marek pisze:ok 90 stopni. +/_ 5 stopni. Małe wahania mogą być in minus jak szybko jedziesz lub mocno grzejesz wnetrze, in plus jak stoisz w korku
W takim razie wysyłam auto na wymiane termostatu, bo u mnie temperatuta jest 70stop.
Dziekuje.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 25, 2005 18:44

I pamiętaj tylko Wahler. Z tym że że naprawa układu chłodzenia nie musi oznaczać rozwiązania problemu z benzyną w oleju. Ale od czegoś trzeba zacząć.

[ Dodano: Nie Gru 25, 2005 5:45 pm ]
U Wadowskich na Miodowej masz Wahlery po 25 złotych.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bunkone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bunkone » ndz gru 25, 2005 22:48

Paweł Marek pisze:I pamiętaj tylko Wahler. Z tym że że naprawa układu chłodzenia nie musi oznaczać rozwiązania problemu z benzyną w oleju. Ale od czegoś trzeba zacząć.

[ Dodano: Nie Gru 25, 2005 5:45 pm ]
U Wadowskich na Miodowej masz Wahlery po 25 złotych.
Dziekuje Ci bardzo i napewno zakupie Wahlera, sam zawsze polecam te termostaty klientom. A sklep Wadowskich również znam, w końcu to jakaś malutka konkurencja :)
Jak zmienie termostat to sie odezwe czy cos lepiej jest,
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”