Głośno wewnatrz auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kolego ale zobacz. masz w sumie już starego golfa z silnikiem 1.8 GT który musi już huczeć sam z siebie. Wymiana tłumika nawet na oryginał niewiele pomoże 3 nigdy nie były ciche. A z tego tłumika to nie wiem czy aż tak hałas do środka będzie przechodził. Zastanów się lepiej jak wyciszyć wnętrze a nie o kolejnej zmianie tłumika. Drogimi środkami to kup sobie maty wygłuszające wyklej nimi dokładnie drzwi tylny bagażnik wygłusz sobie przednią komorę silnika i będzie miodzio. Jak chcesz zrobić coś taniej to zajrzyj do działo Car audio tam jest trochu napisane jak taniej wyciszyć auto. Są to różne masy. Sam osobiście wyciszałem drzwi pastą, której nazwy nie pamiętam i dało to efekt. MInusem jest to, że będzie Ci w aucie śmierdziało przez przynajmniej tydzień.
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3
brach86, a podczas zmiany tłumika dobrze posmarowałeś połączenie pastą ? Jeśli nie to może być właśnie przyczyną. Łączenia rur są stosunkowo luźne, jeśli zostały źle pokryte hałas pochodzi z nieszczelności na łączeniu. Inna możliwość to że gdzieś w rurze przy tłumiku jest dziurka, lecz bardziej stawiam na to pierwsze.
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2009 21:51 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.
ten tłumik zakładał mechanik ale z tego co widziałem to jest rura w rurę włożona ze środkowym tłumikiem to te połączenie trzeba posmarować czyms.
I jeszcze fakt ze wydaje mi sie ze jest troche krótki koniec jego jest na przed zderzakiem
I jeszcze fakt ze wydaje mi sie ze jest troche krótki koniec jego jest na przed zderzakiem
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2009 22:40 przez brach86, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie taka sprawa czy mk3 nigdy nie było ciche w środku. Bo tak jak inni zwrócili uwagę przekroczysz 100 km/h i zaczyna się robić głośno w aucie. Teraz tak, tłumiki owszem ja mam jakiś szajs seryjny co wyje...ok jeden winowajca. Ale jak wygląda hałas wydobywający się z komory silnika ? Bo od 3 tys rpm motor głośno pracuje. Ten typ tak ma, czy coś może powodować nadmierną emisję hałasu ?
Jak wygląda sprawa u was ? Jest cicho czy głośno ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co prawda mk3 nie mam ale tez głośno jest może da sie jakoś tanio skutecznie wyciszyć przegrodę silnika?jgkurczak pisze:Panowie taka sprawa czy mk3 nigdy nie było ciche w środku. Bo tak jak inni zwrócili uwagę przekroczysz 100 km/h i zaczyna się robić głośno w aucie. Teraz tak, tłumiki owszem ja mam jakiś szajs seryjny co wyje...ok jeden winowajca. Ale jak wygląda hałas wydobywający się z komory silnika ? Bo od 3 tys rpm motor głośno pracuje. Ten typ tak ma, czy coś może powodować nadmierną emisję hałasu ?