VW Polo 95r 1.6 Ciezko odpala jak jest zimny silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
VW Polo 95r 1.6 Ciezko odpala jak jest zimny silnik
Witam wszystkich serdecznie, co moze byc nie tak jak zimny silnik jest to ciezko odpala, dopiero łapie po 2-3 razie, wymieniłem swiece i przewody to teraz odpala tak samo ciezko i zaczal jeszcze przerywac ale dopiero jak zaczynam jazde co wczesniej nie mialo miejsca i dopiero jak sie rozgrzeje to juz jest wszystko wporzadku.
Co moze byc nie tak?
Co moze byc nie tak?
-
- Nowicjusz
Witam.Nie wiedziałem gdzie napisac,a widze ze rozmawiacie na podobny temat wiec moze i mi pomozecie.Mam Golf II 1.6 benzyna i mam mianowicie taki problem ze jak odpalam auto na zimnym to nim sie troche rozgrzeje to nie mozna jechac bo sie dusi jak dodaje gazu wiec musze troszke czekac i dopiero potem jest dobrze
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy VW
serafin74 mialem taki sam problem ale u mnie tez nierowno chodzil i ktos mi polecil zebym sprawdzil czujnk tps sprawdzilem i bym do ponownego ustawienia, jeszcze nie jezdzilem autkiem po tym jak to zrobilem, musze jeszcze zaadaptowac przepustnice, jak wszystko ogarne to dam znac czy problem ustal. Mysle ze u ciebie bedzie tez TPS do regulacji i to powinno zalatwic problem. Na forum jest opisane jak to zrobic i jakie wartosci ustawic.