zgubilem koncowke do srub zabepieczajacych. co robic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Witaj.Wykręć czymkolwiek te śruby,a w sklepach ELLYOTS lub TRAVIS PERKINS bez problemu dostaniesz cały komplet śrub (zwykłych).Ja w jednym z nich kupowałem do Transita,bo na autostradzie pod Londynem prawie koło mi odpadło i trochę śruby wyrobiło.
Będziesz w kraju,to w salonie dostaniesz od ręki te z zabezpieczeniem
Żeby te odkręcić,walnij je parę razy młotkiem od czoła,a później kręć jakąś żabką,albo szlifierką zeszlifować z 2ch stron i założyć klucz płaski
Pozdrawiam
P.S. Nie kup z lewym gwintem
Będziesz w kraju,to w salonie dostaniesz od ręki te z zabezpieczeniem
Żeby te odkręcić,walnij je parę razy młotkiem od czoła,a później kręć jakąś żabką,albo szlifierką zeszlifować z 2ch stron i założyć klucz płaski
Pozdrawiam
P.S. Nie kup z lewym gwintem
Popieram. Nabić i odkręcisz bez problemu. A jak boisz się o swoje fele, to na allegro są fajne śruby za 89 zł. Twardość 10.9. Mam je u siebie. I każdy komplet śrub ma numer nasadki. Zgubisz, to wysyłasz numer i za 20 zł dosyłają Ci taką samą.memekk222 pisze:kolego ja juz kilka razy miałem taki problem ze ktos zgubił patent i trzeba odkrecic koło. zawsze pomaga nabicie nasadki od klucza udarowego to sa te twarde czarne nasady. dopasuj jakis np 17 ,18 młotek i nabijaj masz koła stalowe to nic sie nioe stanie i masz łatwe dojscie zeby wbijac.
Ja używam tych http://moto.allegro.pl/item575455587_na ... ce_vw.html
Twarde, nie rdzewieją i nie tak łatwo nabić na nie nasadkę, bo ciasno siedzą w gnieździe alusa. No i pasują do ori felg vw. 14, skok gwintu 1,5 i kulisty kształt łba.
Twarde, nie rdzewieją i nie tak łatwo nabić na nie nasadkę, bo ciasno siedzą w gnieździe alusa. No i pasują do ori felg vw. 14, skok gwintu 1,5 i kulisty kształt łba.
- speeder
- Użytkownik
- Kontakt:
dzieki wielkie wam wszystkim panowie za odpowiedzi no i chyba zrobie tak jak mowicie, bopatrzac na wzor tych srub to rzeczywiscie bele czym mozna je odkrecic. autko nie dawno kupilem z tymi srubami no i na szczescie nie bylo alusow, bo pewnie byloby nieco gorzej
tez tak stwierdzilem jak je zobaczylem
wireks pisze:przeciez te sruby co masz to jakis badziew, w polsce byle gowniarz z osiedla by ci aluski zrobil
tez tak stwierdzilem jak je zobaczylem
bede dobrze patrzylMichaś_1977 pisze:P.S. Nie kup z lewym gwintem
moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)
Pisałem już kiedyś o tym. U mnie oponiarze mają takie ładne zewnętrzne wykrętaki śrub. Wyglądają jak nasadka, ale od wewnątrz mają taki ładny gwint po lekkim stożku. Skuteczne na 100%, tylko po użyciu śruby do wywalenia A tak na marginesie mam do sprzedania używane śruby zabezpieczające McGard (chyba tak się pisze) do mk3. Jeśli kto chce to podam szczegóły na PW.
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
zyggy