miga kontrolka oleju na czerwono i sygnalizacja dźwiękowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
miga kontrolka oleju na czerwono i sygnalizacja dźwiękowa
Witam
Mam pewny problem, sporadycznie miga mi kontrolka oleju wraz z sygnalizacją dźwiękową,
po 5 sekundach gasnie i dalej jest calkiem normalnie.
Czy może to czujnik ciśnienia oleju się skonczył, czy lepiej żeby nie wróżyć sprawdzić ciśnienie oleju
Autko to MK4 1,9 SDI AQM
przebieg 205 000km
dziekuje serdecznie za odp
i pozrawiam
Mam pewny problem, sporadycznie miga mi kontrolka oleju wraz z sygnalizacją dźwiękową,
po 5 sekundach gasnie i dalej jest calkiem normalnie.
Czy może to czujnik ciśnienia oleju się skonczył, czy lepiej żeby nie wróżyć sprawdzić ciśnienie oleju
Autko to MK4 1,9 SDI AQM
przebieg 205 000km
dziekuje serdecznie za odp
i pozrawiam
to sie działo jeszcze przed wymianą, wlany mam teraz 10w40 z motula wczesniej byla ta sa sama specyfikacja oleju to znaczy tez 10w40
pozdrawiam
[ Dodano: 16 Mar 2009 06:24 ]
to sie działo jeszcze przed wymianą, wlany mam teraz 10w40 z motula wczesniej (dwie wymiany wstecz) wymiany byla ta sa sama specyfikacja oleju to znaczy tez 10w40
pozdrawiam
pozdrawiam
[ Dodano: 16 Mar 2009 06:24 ]
to sie działo jeszcze przed wymianą, wlany mam teraz 10w40 z motula wczesniej (dwie wymiany wstecz) wymiany byla ta sa sama specyfikacja oleju to znaczy tez 10w40
pozdrawiam
Więc na razie wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i jak na razie spok, pożyjemy zobaczymy
rozmawiałem z dwoma mechanikami i na 99 % powiedzieli, że to czujnik niestety nie posiadali manometrów. Ceny w serwisie oszałamiające pomiar ciśnienia 80-100 zeta, czyjnik 48 ja kupiłem w focie za 30 zeta.
Pozdrawiam
rozmawiałem z dwoma mechanikami i na 99 % powiedzieli, że to czujnik niestety nie posiadali manometrów. Ceny w serwisie oszałamiające pomiar ciśnienia 80-100 zeta, czyjnik 48 ja kupiłem w focie za 30 zeta.
Pozdrawiam