[Bora] jaki numer czesci oryginalnej sprezyny przedniej?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[Bora] jaki numer czesci oryginalnej sprezyny przedniej?
Witam.
Chce zmienic sprezyny na oryginalne ale nie wiem jaki jest numer katalogowy tego towaru.
Szukam w ETCE i wychodzi mi hmmm....chyba 20sprezyn do mojego auta..;/
Moze ktos mi pomoc i podac jaki jest oryginalny nr.sprezyny do mojej bory?
(VW Bora TDi AJM- 14.12.1999r.sedan)
i przy okazji...szukajac w ETCE powoluje sie na rok 1999 czy 2000 mojego auta? czyli rok prod. czy rok modelowy?
Chce zmienic sprezyny na oryginalne ale nie wiem jaki jest numer katalogowy tego towaru.
Szukam w ETCE i wychodzi mi hmmm....chyba 20sprezyn do mojego auta..;/
Moze ktos mi pomoc i podac jaki jest oryginalny nr.sprezyny do mojej bory?
(VW Bora TDi AJM- 14.12.1999r.sedan)
i przy okazji...szukajac w ETCE powoluje sie na rok 1999 czy 2000 mojego auta? czyli rok prod. czy rok modelowy?
Ostatnio zmieniony wt mar 10, 2009 22:39 przez Paluch85, łącznie zmieniany 1 raz.
- wójaszek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w twoim przypadku nie ma to znaczenia gdyż Bora była na przełomie 1999-2001 potem kolejna edycja po roku 2002, dokładnie pokazuje kilkanaście modeli sprężyn proponuje zatelefonować do ASO w celu pomocy, lub sprawdzenie oznaczeń na starej sprężynie
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217495][img]http://img516.imageshack.us/img516/3865/c6b24316065aee5c.jpg[/img][/url]
To sa bezczelnymi gnojami - jak zwykle zreszta
Zadzwon do innego ASO - proponuje w jakiejs mniejszej miejscowosci. Mi tak kiedys sie udalo wyciagnac informacje o numerze vin, ktory chcialem sprawdzic przed zakupem
Jak chcesz dokladnie sprawdzic numer czesci to musisz tez zwracac uwage na oznaczenia PR - czyli kody opcji wyposazenia.
Napisz jakie masz oznaczenia z tych co wymienie to Ci sprawdze dokladny numer tej sprezyny
G27, L07, 1GC, 1GG, U25, U26, U27, U28, U29, V76, V77, V78, V79
Zadzwon do innego ASO - proponuje w jakiejs mniejszej miejscowosci. Mi tak kiedys sie udalo wyciagnac informacje o numerze vin, ktory chcialem sprawdzic przed zakupem
Jak chcesz dokladnie sprawdzic numer czesci to musisz tez zwracac uwage na oznaczenia PR - czyli kody opcji wyposazenia.
Napisz jakie masz oznaczenia z tych co wymienie to Ci sprawdze dokladny numer tej sprezyny
G27, L07, 1GC, 1GG, U25, U26, U27, U28, U29, V76, V77, V78, V79
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
KODY OPCJI WYPOSAZENIA
Masz taka tabliczke znamionowa (w sumie to kawalek papieru) z VINem, rodzajem silnika i skrzyni oraz roznymi 3-literowymi lub 3-cyfrowymi kodami.
Jest ona w ksiazce pojazdu albo na przyklad w bagazniku (tam gdzie zapasowka). Czasami jest tez z przodu gdzies pod maska.
Masz taka tabliczke znamionowa (w sumie to kawalek papieru) z VINem, rodzajem silnika i skrzyni oraz roznymi 3-literowymi lub 3-cyfrowymi kodami.
Jest ona w ksiazce pojazdu albo na przyklad w bagazniku (tam gdzie zapasowka). Czasami jest tez z przodu gdzies pod maska.
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 21:11 przez Demoniq, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomoz jednak kolego:) i jak wiesz to wyjasnij co to jest to PR.?
(w linku zdj.naklejki z ksiazki serwisowej)
http://img22.imageshack.us/my.php?image=p3160518.jpg
(w linku zdj.naklejki z ksiazki serwisowej)
http://img22.imageshack.us/my.php?image=p3160518.jpg
To jest wlasnie ta naklejka.
Jak widzisz sa tam wszystkie dane dotyczace twojego samochodu. VIN, typ siilnika, typ skrzyni biegow, kolor lakieru oraz ten caly dolny zestaw 3-znakowych kodow (PR). To sa wlasnie opcje wyposazenia.
Oryginalny numer Twojej sprezyny: 357 411 105 AB (na PRZOD)
Sprezyna na tyl: 1J0 511 115 AM
Cena w ASO w Trojmiescie: 300 - 320 zl
Pomoglo ?
Jak widzisz sa tam wszystkie dane dotyczace twojego samochodu. VIN, typ siilnika, typ skrzyni biegow, kolor lakieru oraz ten caly dolny zestaw 3-znakowych kodow (PR). To sa wlasnie opcje wyposazenia.
Oryginalny numer Twojej sprezyny: 357 411 105 AB (na PRZOD)
Sprezyna na tyl: 1J0 511 115 AM
Cena w ASO w Trojmiescie: 300 - 320 zl
Pomoglo ?
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 12:55 przez Demoniq, łącznie zmieniany 1 raz.
No najlepiej korzystac z jakiegos programiku typu ETKA, ETOS, etc
Prawie zawsze masz tam wyszukiwanie auta po VINie. Wpisujesz VIN i dalej przerzuca Cie do wybrania "modelu handlowego". U Ciebie jest to 1J2 586 (kod pod VINem). W tym kodzie jest uwzglednione, ze masz silnik AJM i skrzynie DRW, 6-biegowa.
Teraz juz bezposrednio szukasz czesci. Jesli wyskoczy ci kilka modeli to gdzies obok /po najechaniu / po kliknieciu, musisz miec info pod jakie opcje wyposazenia szla dana czesc. U Ciebie przy sprezynach musi byc uwzglednione 1GC oraz U25 (kody na Twojej naklejce) na przod. 1JD w sprezynach na tyl
I mozesz kliknac na "pomogl" pod ktoryms z moich postow
Pozdro
[ Dodano: 17 Mar 2009 12:49 ]
Acha i jeszcze cos...
Jak bedziesz mial przy czesci cos w stylu " >>>Y 800000 " to znaczy to, ze dana czesc jest przeznaczona do modeli z 2000r (Y) i powyzej modelu 800000.
Twoj model to szesc ostatnich cyfr w VINie
Prawie zawsze masz tam wyszukiwanie auta po VINie. Wpisujesz VIN i dalej przerzuca Cie do wybrania "modelu handlowego". U Ciebie jest to 1J2 586 (kod pod VINem). W tym kodzie jest uwzglednione, ze masz silnik AJM i skrzynie DRW, 6-biegowa.
Teraz juz bezposrednio szukasz czesci. Jesli wyskoczy ci kilka modeli to gdzies obok /po najechaniu / po kliknieciu, musisz miec info pod jakie opcje wyposazenia szla dana czesc. U Ciebie przy sprezynach musi byc uwzglednione 1GC oraz U25 (kody na Twojej naklejce) na przod. 1JD w sprezynach na tyl
I mozesz kliknac na "pomogl" pod ktoryms z moich postow
Pozdro
[ Dodano: 17 Mar 2009 12:49 ]
Acha i jeszcze cos...
Jak bedziesz mial przy czesci cos w stylu " >>>Y 800000 " to znaczy to, ze dana czesc jest przeznaczona do modeli z 2000r (Y) i powyzej modelu 800000.
Twoj model to szesc ostatnich cyfr w VINie
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 14:46 przez Demoniq, łącznie zmieniany 2 razy.