wykaz z VAG-a, analiza błędów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wykaz z VAG-a, analiza błędów
silnik dławi się przy przyśpieszaniu, wymieniłem filtr paliwa, powietrza, zalałem lepsze paliwo V-Power Racing dodatkowo dodałem trochę nafty, lekko poprawiło się przyśpieszanie,przy gwałtownym przyśpieszaniu słychać strzały z rury, po podpięci do komputera wykazało:
PROSZĘ O PRZEANALIZOWANIE I PODANIE CO MOŻE BYĆ DO WYMIANY
18010 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
1247 Zawór węgla aktywneg-N80
przerwa na wyjściu
17978 Moduł sterujący zablokowany -
18259 Nie znany kod błędu
16486 Nie znany kod błędu
16497 Nie znany kod błędu
1247 Elektrozawór 1 przewietrzania filtra z węglem aktywnym - N80, Zawór kanistra regulatora odpowietrzającego EVAP - N115
16486 Masa lub poziom obwodu przepływu powietrza - niskie wejście
Masa lub poziom obwodu przepływu powietrza - wysokie wejście. Może to być wina niskiego poziomu baterii jeśli występuje
16497 Czujnik IAT - Temp. niska - obwód wysoki - G42
18010 Terminal 30 źródła zasilania (B+) - niskie napięcie
PROSZĘ O PRZEANALIZOWANIE I PODANIE CO MOŻE BYĆ DO WYMIANY
18010 Nie znany kod błędu
1247 Zawór węgla aktywneg-N80
przerwa na wyjściu
17978 Moduł sterujący zablokowany -
18259 Nie znany kod błędu
16486 Nie znany kod błędu
16497 Nie znany kod błędu
1247 Elektrozawór 1 przewietrzania filtra z węglem aktywnym - N80, Zawór kanistra regulatora odpowietrzającego EVAP - N115
16486 Masa lub poziom obwodu przepływu powietrza - niskie wejście
Masa lub poziom obwodu przepływu powietrza - wysokie wejście. Może to być wina niskiego poziomu baterii jeśli występuje
16497 Czujnik IAT - Temp. niska - obwód wysoki - G42
18010 Terminal 30 źródła zasilania (B+) - niskie napięcie
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 17:54 przez szczep, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia

- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Wszystkie błędy sporadyczne, skasować pojeździć i sprawdzić jeszcze raz ze 40km, wygląda na odpinany akumulator.
N80 zawór na zbiorniku węgla, gapiąc się na silnik lewa koło koła na rozgrzanym na postoju ma cykać co jakiś czas.
Po co ta nafta! jak już to do 0,5 denaturatu na cały bak.
Błedy dotyczą:
18010 problem z kablami akumulatora, akumulatorem rzadko alternator.
18259 ???
17978 immo , jakby walnął nie odpalisz silnika.
16486 - MAF G70 nawala, czujnik masy zasysanego powietrza
16497 - czujnik temperatury zasysanego powietrza G42
N80 zawór na zbiorniku węgla, gapiąc się na silnik lewa koło koła na rozgrzanym na postoju ma cykać co jakiś czas.
Błedy dotyczą:
18259 ???
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 18:30 przez Jacek75, łącznie zmieniany 3 razy.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
dzięki bardzo, jutro albo w niedzielę jeszcze raz podepnę VAG-a, czyli problem może leżeć po stronie przepływki lub kabli ?Jacek75 pisze:Wszystkie błędy sporadyczne, skasować pojeździć i sprawdzić jeszcze raz ze 40km, wygląda na odpinany akumulator.
Błedy dotyczą:
18259 ???
- Jacek75
- Gadatliwa bestia

- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Sprawdź akumulator i klemy, rano na aku powinno być przynajmniej 12,4V przy pracy silnika ok. 14,4V. Skasuj błedy bo są sporadyczne mylą nas, przejedź się i dopiero odczytaj błedy.
Nawet jak odłączysz VAG nieprawidłowo to w kompie mozesz miec stado bledow o komunikacji.
Jedyny stały błąd to n80 o ile widzę.
Jak zdejmiesz rurkę od zbiornika węgla do przepustnicy, odepniesz wtyczke z zaworu i zaczniesz ssac z zaworu to powinien byc zamkniety. W trakcie pracy prawidłowej losowo cyka otwierając się (steruje komp w zależności od setek warunków pracy silnika)
Nawet jak odłączysz VAG nieprawidłowo to w kompie mozesz miec stado bledow o komunikacji.
Jedyny stały błąd to n80 o ile widzę.
Jak zdejmiesz rurkę od zbiornika węgla do przepustnicy, odepniesz wtyczke z zaworu i zaczniesz ssac z zaworu to powinien byc zamkniety. W trakcie pracy prawidłowej losowo cyka otwierając się (steruje komp w zależności od setek warunków pracy silnika)
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
miernik, na zgaszonym jeszcze nie patrzyłem (jutro sprawdzę i napiszę), ile ma lat nie mam pojęcia- auto sprowadzane, klemy dzisiaj czyściłem, jurto spróbuje mocniej dokręcićJacek75 pisze:miernik czy vag? a na zgaszonym? ile lat ma akumulator? klemy dorze siedzą, czyste?
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 20:39 przez szczep, łącznie zmieniany 1 raz.
dziś posprawdzam akumulator, klemy mocniej dokręcę i pokombinuje z zaworem, może się coś poluzowało - mam twarde sportowe zawieszenie gwintowane ?
[ Dodano: 14 Mar 2009 11:02 ]
napięcie sprawdzałem rano 12,4V wyłączony przy włączonym silniku 13,8-14V akumulator nie ma żadnych kontrolek stanu zużycia, po włączeniu silnika słychać po pewnym czasie cykanie zaworka
[ Dodano: 14 Mar 2009 11:02 ]
napięcie sprawdzałem rano 12,4V wyłączony przy włączonym silniku 13,8-14V akumulator nie ma żadnych kontrolek stanu zużycia, po włączeniu silnika słychać po pewnym czasie cykanie zaworka
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 12:03 przez szczep, łącznie zmieniany 2 razy.
ja dotankowałem 20L V-Power do pozostałej połowy baku i dławienie delikatnie zmalało , jutro powinienem podesłać następny test z VAG-aJacek75 pisze:mam to samo, u mnie szarpie dopiero po nagrzaniu, jak odepne wezyk od n80 to przestaje. Tez podejrzewam paliwo, musze wyjeździc do zera i zatankowac swieza.
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 13:18 przez szczep, łącznie zmieniany 2 razy.