glupie pytanie o kolizyjne silniki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
glupie pytanie o kolizyjne silniki
co znaczy ze silnik jest kolizyjny i po co mi wiedziec czy moj jest czy nie?? a drugie glupie pytanie... jesli kolizyjny znaczy cos zlego.. to po co robia kolizyjne
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak byś użył magicznej funkcji "szukaj" to nie musiałbyś czekać teraz na odpowiedz a i forumowiczom byś oszczedził czasu na temat który już był maglowany.... duzo maglowany... naprawdę dużo....
Kolizyjny to znaczy, że jak ci strzeli pasek rozrządu to zawory się spotkają z tłokami i ci głowica silnika wyskoczy na maskę (to tak w drastycznym opisie ). W każdym razie czeka cie wtedy kosztowny remont silnika.
Bezkolizyjny... no to juz się domysl...
Kolizyjny to znaczy, że jak ci strzeli pasek rozrządu to zawory się spotkają z tłokami i ci głowica silnika wyskoczy na maskę (to tak w drastycznym opisie ). W każdym razie czeka cie wtedy kosztowny remont silnika.
Bezkolizyjny... no to juz się domysl...
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to po co robia kolizyjne:P czemu wszystkie nie moga byc niekolizyjne.. lub bezkolizyjne a moze macie gdzies linka zeby zoabczyc jak to dokladnie dziala... jak tam pasek rozrzadu tym wszystkim rzadzi, ze jego przeskoczenie takie ma tragiczne skutki bo mechanik ze mnie zaden:) ale od czegos trzeba zaczac
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no nie bede wiedzial chyba... i nie bede umial nastawic, bo sie nie znam na tym:) wiec samemu sie nie brac za to?
[ Dodano: Sob Gru 24, 2005 00:31 ]
rozrusznika tez nie umiale zrobic.. ale mi wszystko wytlumaczyli.. gdzie co rozkrecic, co podlozyc... i jakos poszlo:]
[ Dodano: Sob Gru 24, 2005 00:31 ]
rozrusznika tez nie umiale zrobic.. ale mi wszystko wytlumaczyli.. gdzie co rozkrecic, co podlozyc... i jakos poszlo:]
(O===vw===O)
(O===vw===O)