sam dodaje gazu na zakretach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sam dodaje gazu na zakretach
problem tkwi w tym ze kiedy wchodzi sie nim w zakret bez naciskania gazu auto potrafi samo sobie go dodac. motor nadaje sie do kapitalnego remontu ale chce dopytac zeby nie pominac tego podczas remontu pompa i wtryski byly sprawdzone i sa wporzadku. przychodzi mi jedno na mysl tylko. mianowicie silnik pije straszne ilosci oleju i kiedy wchodze w zakret bez gazu nagromadzony olej ulega zaplonowi pod wplywem kompresji. czy to mozliwe? ktos wogole spotkal sie z czyms takim? jesli tak to prosze o wskazowki.
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Mi to także wygląda jakby na zakrętach dostawał jakieś paliwko, w tym przypadku olej...Jeśli był by to 1.6TD to wiadomo skąd tam mógł się wziąć olej, ale masz JPka, więc może z odmy zaciąga ??? Gdzie masz wyprowadzona odmę ??coberka85 pisze:czyli jednak mozliwe ze to olej ktory dostaje sie do cylindrow ulega zaplonowi. sprawdze tel kolektor. a jesli jest tam to w jaki sposob sie on tam dostaje zakladajac hipotetycznie?
jeśli jest ori to jest wprowadzona bez pośrednio na kolekor dolotowy z pokrywy klawiaturyLukas-182 pisze:Mi to także wygląda jakby na zakrętach dostawał jakieś paliwko, w tym przypadku olej...Jeśli był by to 1.6TD to wiadomo skąd tam mógł się wziąć olej, ale masz JPka, więc może z odmy zaciąga ??? Gdzie masz wyprowadzona odmę ??coberka85 pisze:czyli jednak mozliwe ze to olej ktory dostaje sie do cylindrow ulega zaplonowi. sprawdze tel kolektor. a jesli jest tam to w jaki sposob sie on tam dostaje zakladajac hipotetycznie?
Sprawdze jak to tam jest, problem w tym ze autko nie stoi u mnie tylko u kuzyna ale jak tylko bede tam to zerkne na to jak ta odma jest wyprowadzona. jesli jest wyprowadzona do kolektora to wiadomo juz skad tam ten olej no ale to sie zobaczy.
[ Dodano: 15 Mar 2009 12:41 ]
no i jest wyprowadzona z pokrywy zaworow do kolektora, podkresle tez ze jesli na odpalonym silniku odkreci sie korek wlewu oleju to chlapie olejem wiec potwierdzam teze kolegow. tylko czy istnieje sposob zeby upewnic sie ze to napewno jest to?
no i jest wyprowadzona z pokrywy zaworow do kolektora, podkresle tez ze jesli na odpalonym silniku odkreci sie korek wlewu oleju to chlapie olejem wiec potwierdzam teze kolegow. tylko czy istnieje sposob zeby upewnic sie ze to napewno jest to?
zdejmij filtr powietrza i zobacz ile się go nagromadziłocoberka85 pisze:Sprawdze jak to tam jest, problem w tym ze autko nie stoi u mnie tylko u kuzyna ale jak tylko bede tam to zerkne na to jak ta odma jest wyprowadzona. jesli jest wyprowadzona do kolektora to wiadomo juz skad tam ten olej no ale to sie zobaczy.