Zamek i szyba tylnych drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Zamek i szyba tylnych drzwi

Post autor: Rafał1984zrm » czw mar 12, 2009 22:06

Witam wszystkich:)

Koledzy mam nietypowy problem w mojej czwórce. Dotyczy on szyby i zamka tylnych lewych drzwi...

1. Zamek centralny- wszystkie drzwi zamykają się, gdy przekręcam kluczyk i jest OK, problem pojawia się w momencie, gdy próbuję zamknąć drzwi od środka z przycisku, a mianowicie... wszystkie drzwi się ładnie ryglują, oprócz tych lewych z tyłu, dodam że zamkną się one w momencie kiedy minimum 2 razy pod rząd wcisnę jeszcze raz przycisk zamykania.

2. Drugi problem dotyczy samej szyby elektrycznej, a mianowicie
Kiedy kupiłem ten samochód tylna szyba " brzęczała" jak się ją zamykało. Obecnie po naciśnięciu przycisku opuszczania zarówno tego z tyłu jak i z przodu słychać tylko takie " pykanie.

Za wszelkie uwagi i sugestie bardzo dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 22:52 przez Rafał1984zrm, łącznie zmieniany 1 raz.

Rafał

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master

Post autor: feniks » pt mar 13, 2009 08:03

Rafał1984zrm pisze:2. Drugi problem dotyczy samej szyby elektrycznej, a mianowicie
najprawdopodobniej posypały Ci się ślizgi plastikowe, użyj szukajki, a na allegro, ASO dostaniesz aluminiowe i nie będzie tego problemu, a pewnie w mrozy próbowałeś otwierać szybkę :chytry:

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”