gwint i przycięcie odbojów MkIV
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
gwint i przycięcie odbojów MkIV
gwint na tyle mam skręcony na maxa, czy da radę jeszcze bardziej do opuścić np. przycinając odboje, czy ktoś może już coś takiego robił
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 10:55 przez szczep, łącznie zmieniany 1 raz.
jak 1 czy 2?sheriffg pisze:tam jest 1 nakrętka czy 2 na tyle bo jak 2 to daj na nax na glebe i to 1 górno wyjmij nic innego nie wymyślimy
przeciez mk4 nie ma z tylu makpersona... tylko osobno spreyzne z regulacja wiec jest czesc z gwintem i nakretka do regulacji, ktora ew moze wywalic i spadnie o te pare mm
niestety takie zawiasy gdzie tyl jest osobno spreyzna z amorem nie ma duzej regulacji...
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 14:11 przez MAPET, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
wiem co mk 4 ma bo mam to auto czasami sa 2 nakrętki a czasami 1 z imbusowa srubką blokującąMAPET pisze:przeciez mk4 nie ma z tylu makpersona
a ta część z gwintem to jes przykręcona i nic nie odpadnie
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 14:11 przez sheriffg, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi_Sportback
sheriffg, hehe ta 1 czesc to pomylkowo byla w tym poscie pisalem do inengo odpowiedz
no jesli chodzi o regulacje tyl to wlasnie jak mowisz moze zostawic tylko ten najwiekszy element z gwintem
no jesli chodzi o regulacje tyl to wlasnie jak mowisz moze zostawic tylko ten najwiekszy element z gwintem
tak jest tylko nie wiem czy sprężyna nie będzie miała luzu i nie będzie tarła o gwint jak wyjmnie tą nakrętke musi zostawić tą nakrętkie jeśli ma te centrowanie na sprężyneMAPET pisze:moze zostawic tylko ten najwiekszy element z gwintem
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 14:32 przez sheriffg, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi_Sportback
no wiesz mozliwe ze przytrze ale to jzu kombinacaj jest zeby zejsc o pare mm wiec wiesz...
ew dorobic tulejke zamiast nakretki do srodka spreyzny i ew cieniutka na 1mm podstawa zeby sprezyna nie latała na boki
ew dorobic tulejke zamiast nakretki do srodka spreyzny i ew cieniutka na 1mm podstawa zeby sprezyna nie latała na boki
wymyslimy Mozna całkem usunac nakretki i zalozyc gumy ze starych sprezyn spadnie mu o kokolo 1 cm auto w dol . Duzo znam ludzi co tak jezdza i sam zaloze tak w swojej borze.sheriffg pisze:tam jest 1 nakrętka czy 2 na tyle bo jak 2 to daj na nax na glebe i to 1 górno wyjmij nic innego nie wymyślimy
[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 ]
dodam ze giwnta mam H&R kolega tak jezdzi na KW
[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]
oryginalne sprężyny trzymają sie na gumach na dole a gwint ma te nakrętki wiec nakrętki wyrzucasz a zakładasz te gumy a dziś widziałem jak R32 jeździ wogule na samych sprężynach bez żadnych gum czy tez nakręteksheriffg pisze:nie wiem jakie gumy
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 18:52 przez vwbartus, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]