Wymiana zegarka na obrotomierz, mozliwa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana zegarka na obrotomierz, mozliwa?
Witam,
Mam zegary od VW Pasata z indexem predkosci 975 na 2 wtyczki.
W aucie(golf 2 1,3 91r) mam index predkosci 950, lub 935 niepamietam, ale mniejsza z tym, i wyczytalem gdzies ze ten rok ma 1 wtyczke na zegarach.
Wiec nasuwa sie pytanie, czy jest mozliwa wymiana tylko zegarka z moich zegarow na obrotomierz z tych z pasata?
THX
Mam zegary od VW Pasata z indexem predkosci 975 na 2 wtyczki.
W aucie(golf 2 1,3 91r) mam index predkosci 950, lub 935 niepamietam, ale mniejsza z tym, i wyczytalem gdzies ze ten rok ma 1 wtyczke na zegarach.
Wiec nasuwa sie pytanie, czy jest mozliwa wymiana tylko zegarka z moich zegarow na obrotomierz z tych z pasata?
THX
Nie dam sobie głowy uciąć ale raczej nie. Coś mi swita ze czytałem o tym na forum i na pisał o tym YGD a on raczej wie co pisze. Długi wątek był na temat obrotka i było tam też o tym ze nie mozna wsadzić obrotka z diesla do benzyniaka więc teraz jeszcze bardziej utwierdzam sie w tym ze nie wystarczy tylko zamienić kabelków. A tak poza tym to przypadkiem passat nie ma sterowania obrotkiem przez impulsy??
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
może ja troszkę wyjaśnię. Miałem rozbite zegary z obrotkiem i dobre z zegarkiem. postanowiłem wykorzystać obrotek. Musiałem po za włożeniem obrotomierza dołożyć zegarek cyfrowy, a przerzucić wskaźnik paliwa jak dobrze pamiętam i.. najważniejsze musiałem dokleić-dolutować z tego rozbitego taki pasek - 3 żyły które właśnie wpina się do obrotka...