[mk2] problemy ze sprzęgłem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

[mk2] problemy ze sprzęgłem

Post autor: Deacon » czw gru 22, 2005 16:54

witam
juz kiedys pytalem w jakims temacie o moj problem ale temat pozostal nie rozwiazany :(
problem wyglada tak: rano jak auto jest zimne sprzeglo chodzi normalnie, potem, po jakims czasie jak troche pojezdze pedal sprzegla zaczyna zostawac w podlodze - nie odbija. ale jak mu przywale z buta pare razy w bok to zaczyna dzialac lepiej. na drogi dzien sytuacja zaczyna sie od poczatku. co jest grane?? sprzeglo sie konczy, docisk czy po prosty pedaly?? dodam, ze jakis czas temu pedal sprzegla mi piszczal przy wcsikaniu, ale przestal i teraz nie odbija :(

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » czw gru 22, 2005 21:22

Może Ci zardzewiał albo tulejka się wyrobiła, może linka popękała ,może słoneczko na docisku siadło?Zacznij od linki i pedału ,odczep linkę i sprawdż jak chodzi pedał i czy nieema luzów a potem sprawdż jak chodzi linka.Jak będzie git to jeszcze wyreguluj sprzęgło chyba że masz automatyczną linkę.Jeszcze jedno jak wypniesz linkę to zobacz czy to ramię wychodzące ze skrzyni o które zaczepia się linka sprzegła po nacziśnięciu wraca .Jak tak to sprężyna w skrzyni do tej łapki jest ok.No to zostaje słoneczko.

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

Post autor: Deacon » czw gru 22, 2005 23:13

cholera az tyle roboty :) linka jest roczna wiec chyba odpada. ale czy to nie jest dziwne, ze jak jest zimny to dziala a jak cieply to nie odbija??

aha, dodam, ze jak wciskam sprzeglo to troche rusza mi sie tez hamulec

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pt gru 23, 2005 23:45

Może dużo wymyśliłem ale to są przypadki z życia wzięte.Sprawdż podzespół pedałów czyli tam gdzie są ze sobą połączone ,może jak Ci się wszystko rusza to poprostu się rozkręciły śruby???Może ten pedał sprzęgła się wyrobił i jak chwilę powyciskasz to się ustawia krzywo i się blokuję ? Trzeba szukać po kolei.Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”