Witam!
Wjechalem w dziure ostatnio i teraz tylni prawy amor nawet na lekkich nierownosciach mi dobija. Boje sie, ze w koncu sie przebije i wyciagne go z bagaznika. Na tych kielichach sa takie gumy i ta prawa jest bardziej wysunieta do gory niz ta lewa. Chce kupic zestaw naprawczy mocowania amortyzatora Febi FE14958. Czy do wymianych tych obu gum musze scisnac sprezyne sciagaczem ? Sprezyna jest miedzy dwoma talerzami a gumy sa nad gornym talerzem i nie wiem, czy jak odkece gore do sprezyna mi wyskoczy z talerzem czy moze bedzie trzymana i bede mogl spokojnie wymienic obie gumy przy gornym mocowaniu.
Pozdrawiam
Pytanie o wymiane poduszki tylnego amortyzatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dzieki Ci bardzo za odpowiedz. Zabiore sie do tego w wolnej chwili, poszukam jakis dobrych gum i bede wymienial. Zdam relacje w tym temacie czy to to, czy pomolo itd.
[ Dodano: 14 Maj 2009 15:37 ]
Wymienilem wszystko: Nowe gumy w kielichu w bagazniku, dolna+gorna, nowe amortyzatory Bilsteina B2, nowe talerzyki gorne na sprezyne. Jedyne co mnie zmartwilo to dolny, nowy talerzyk na sprezyne w komplecie z amortyzatorami Bilsteina. Wczesniej mialem Sachsy Super Touring i tam dolny talerzyk Sachsa mial wglebienia aby koniec sprezyny mogl sie o nie zaczepic i dzieki temu sie nie obracac. Talerzyk Bilsteina natomiast jest caly plaski i nie ma zadnych wglebien i boje sie, ze springi beda sie na nim obracac.
Najwazniejsze: wymienilem wszystko, ale dalej stuka i puka. Amortyzator Sachsa byl zniszczony mimo wszystko, ale to stukanie i pukanie jest wynikiem zmasakrowanych tulei w tylnej belce.
[ Dodano: 14 Maj 2009 15:37 ]
Wymienilem wszystko: Nowe gumy w kielichu w bagazniku, dolna+gorna, nowe amortyzatory Bilsteina B2, nowe talerzyki gorne na sprezyne. Jedyne co mnie zmartwilo to dolny, nowy talerzyk na sprezyne w komplecie z amortyzatorami Bilsteina. Wczesniej mialem Sachsy Super Touring i tam dolny talerzyk Sachsa mial wglebienia aby koniec sprezyny mogl sie o nie zaczepic i dzieki temu sie nie obracac. Talerzyk Bilsteina natomiast jest caly plaski i nie ma zadnych wglebien i boje sie, ze springi beda sie na nim obracac.
Najwazniejsze: wymienilem wszystko, ale dalej stuka i puka. Amortyzator Sachsa byl zniszczony mimo wszystko, ale to stukanie i pukanie jest wynikiem zmasakrowanych tulei w tylnej belce.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
[color=red][size=150][b]SPRZEDAM[/b]:
Oryginalna lewa przednia szyba + uszczelka szyby + korbotronic lewy![/size][/color]
[color=red][size=150][b]SPRZEDAM[/b]:
Oryginalna lewa przednia szyba + uszczelka szyby + korbotronic lewy![/size][/color]