czy to pompa paliwowa ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy to pompa paliwowa ?
mam problem moja pompa paliwowa po przekreceniu kluczyka podaje przez chwile paliwo a potem sie wyłacza a przewody w komo9rze silnika suche , a jak ja podłaczyłem na krótko przewodzikiem do butelkiu to chodzi , czy moze chodzi dlatego ze przewodzik był krótki czy moze jakis bezpiecznik przy pompie poszedł ? co zrobic ?
a odłącz może przewód paliwowy od silnika i włóż go do słoika... spróbuj kilka razy przekręcic kluczykiem żeby poleciało paliwo... Jak napełnisz słoik to załóz z powrotem i sprobuj odpalić silnik 
Nie wiem czemu... ale to pomaga bo miałem taki sam powracający problem z Polo i za każdym razem pomagało "przelanie" ukłądu
Nie wiem czemu... ale to pomaga bo miałem taki sam powracający problem z Polo i za każdym razem pomagało "przelanie" ukłądu
chemik338, Przekaznik pompy paliwa mialem to kiedys w moim AEA
A czemu podejzewasz ze cos z pompa gasnie ci?
A czemu podejzewasz ze cos z pompa gasnie ci?
Ostatnio zmieniony ndz mar 08, 2009 11:18 przez J3L3N, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
- Paweł Marek
- V.I.P.

Pierwszy u dołu po prawej. Wyciągasz stary wkładasz nowy. Możesz nie mieć iskry z powodu uszkodzonego czujnika halla, wtedy pompa nie ruszy ponownie po tym wstępnym krótkim uruchomieniu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
normalne że się wyłącza nie widzę tego inaczej,dopiero po odpaleniu jest włączona cały czaschemik338 pisze:mam problem moja pompa paliwowa po przekreceniu kluczyka podaje przez chwile paliwo a potem sie wyłacza
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
odepnij przewód przed filtrem paliwa jeśli nie podaje paliwa to pompa do wymiany mimo tego że ją będzie słychać
[ Dodano: 08 Mar 2009 16:50 ]
najlepiej to podpiąć manometr do przewodu i sprawdzić jakie ciśnienie wytwarza
[ Dodano: 08 Mar 2009 16:50 ]
najlepiej to podpiąć manometr do przewodu i sprawdzić jakie ciśnienie wytwarza
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
przed chwila probowałem go odpalic i oczywiscie nic podczas krecenia pompa chyba chodzi , jak podłaczałem przed tem przewodzik z butelka zaraz pod tym dekielkiem czyli zaraz przy baku i podpiąłem pompe na krótko to bez problemu napełniła 0,5 l butelke ... a paliwo napewno jest bo trzy dni temu tankowane do pełna a dużo nie jezdziłem