Po wymianie kata na rure zaczal sie dziwnie zachowywac.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr gru 21, 2005 17:03

pinhead nie ma sie z czego smiac znam przypadki ze ludzie nie mogac odpalic na gazie w zimie polewaja parowniki ciepla woda z czajnika :) sprobuj odpalic swojego rp-ka na gazie podczas mrozu duzego i zobaczysz jak pieknie chodzi :D ja tez wywalilem kata i mialem rure ae zalozylem tłumik a po wywaleniu kata nic nie musialem ustawiac , autko mi palilo w granicach 9-10 l gazu , teraz wzroslo do 11-12 ale to normalne w zime :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » czw gru 22, 2005 01:18

Mylisz zamarzanie parownika z zamarzaniem gazu. A na mrozie odpala mi bez problemu :) Jak narazie testowane do -5C :hmm: Lipa z odpalaniem "na zimno" była gdy miałem założony silniczek krokowy do gazu (II gen). Przy śrubce działa jak złoto :helm:

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
Tical
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tical » czw gru 22, 2005 07:29

bufu pisze:cze tical . napisz ile ci palił gazu przed wyrzutką kata. bo mi pali ok 12 l LPG w tarsie a silnior mam też 1,6. na diagnostyce gazowniki mi wyregulowali ale spalanie dalej takie samo nawet okolice 14 zahacza
Wiec tak, ogolnie samochod nigdy mi nie palil duzo, na poczatku (instalke mam od tamtego wrzesnia) to palil mi w granicach 8,5l, CZAAAASEM dochodzilo do 9, 9,5 NIGDY nie przekroczyl.
W tym roku w okolicach kwietnia cos sie stalo i zaczal mi palic ok.15-17, pojechalem do tych co mi to zakladali i rozkrecili to co trzeba, poczyscili, ale jedna uwaga, od tej pory zaczalem tankowac TYLKO i wylacznie na Lotosie, nie tankuje juz na przydroznych stacjach, NIE OPLACA SIE, na baku oszczedzasz 2zl, a silnik pracuje DUUUZO gorzej!! NIe warto!!!
No dobra, po 3 miesiacach od tej sytuacji do momentu usuniecia kata, pali mi tak powiedzmy 9l, no ale takze lubil wziac 9,5 (10 to juz napradwe ale to naprawde zadko), ale tez zdarzylo sie ponizej 9.
Usuniecie kata,sprawilo, ze pali mi teraz ponizej 9,ostatnio mi bardzo ladnie pali, 8,5/100, tak to mozna jezdzic. ;)
PZDR

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”