elektryka kaput mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
elektryka kaput mk2
nie dzialaja mi wycieraczki i dmuchawa, nagle przestaly dzialac
bezpieczniki ok, przekaznik wycieraczek ok
z tylu tam gdzie sa przekazniki wchodza wtyczki, a z czerwonej wychodzi nie podlaczony nigdzie szaro zolty bodajze kabelek co jest grane jak naprawic??
z tylu tam gdzie sa przekazniki wchodza wtyczki, a z czerwonej wychodzi nie podlaczony nigdzie szaro zolty bodajze kabelek co jest grane jak naprawic??
Możliwe że to ten przewód który jest odłączony spowodował że to wszystko przestało działać, trzeba poszukać miejsca gdzie ten kabel był podpięty, mogło być tak że on pękł więc z tyłu całej skrzyneczki bezpiecznikowej będzię wystawała końcówka tego kabla. Wystarczy połączyć zaizolować i będzie śmigać.
a mi nie swieci deska rozdzielcza(kontrolki dzialaja),nadmuch i podswietlenie (tablica tylna ) ktos mi podal nr bezpiecznika, ale on w porzadku jest... gdzie szukac dalej? po jakich kabelkach? bo przeciez wszystkie zaroweczki z deski sie nie przepalily nagle... no i gdzie z podswietlenia tablicy szukac (zaroweczki dobre) mk2 1.6 benz pn
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: elektryka kaput mk2
czy tylko to padło?mie wiem dokładnie jak jest w mk2 ale w moim mk1 jest taki przkaźnik który włącza się po włączeniu zapłonu,a odpowiada za włączenie obwodu wycieraczek,dmuchawy i ogrzewania tylnej szyby-może warto zajrzeć,może w mk2 jest podobniekiep2005 pisze:nie dzialaja mi wycieraczki i dmuchawa, nagle przestaly dzialac
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
Wina tkwi we włączniku świateł głównych, a dokładniej przy regulatorze jasności podświetlenia deski rozdzielczej. Najprawdopodobniej został uszkodzony przewód. Spróbuj poruszać regulatorem podświetlenia w jedną i drugą stronę szybkimi ruch-ami.DmX_81 pisze:a mi nie swieci deska rozdzielcza(kontrolki dzialaja),nadmuch i podswietlenie (tablica tylna ) ktos mi podal nr bezpiecznika, ale on w porzadku jest... gdzie szukac dalej? po jakich kabelkach? bo przeciez wszystkie zaroweczki z deski sie nie przepalily nagle... no i gdzie z podswietlenia tablicy szukac (zaroweczki dobre) mk2 1.6 benz pn
-
- Mały gagatek
a moze ktos cyknac zdjecie ktory to bezpiecznik lub cos podpowiedziec? gdzies mi ktos napisal ze chyba nr 16... ale ten mialem dobry - moze to jakis inny..plssss no i ten regulator to musze sprawdzic jeszcze - byc moze to bedzie przyczyna... ale dopiero jutro bede mial okazje potwierdzic - a zeby sprawdzic - to musze rozkrecic cala deske? czy da sie jakos wyciagnac bez rozkrecania?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to częsty problem przyczyna głównie tkwi w kostce od stacyjki (koszt ok.15 PLN)ale tak jak napisali inni może być przełącznik chociaż dmuchawa nie ma nic wspólnego ze światłami za wyjątkiem bezpieczników(i kabli za skrzynką-może się któryś poluzował)Gwizdek1982 pisze:Umnie był ten problem ze znikły nagle światła drogowe, przeciwmgielne, wycieraczki, dmuchawa i ogrzewanie tylniej szyby problem okazał się w stacyjce
-
- Mały gagatek
Cze ja usiebie mam do wymiany tylko kostke stacyjki więc jak u Ciebie jest to jednak stacyjka to masz to samo do wymiany, lecz można to szybko sptawdzić musisz dostać się do kostki z kablami do stacyjki wypiąc ją i hehe tu się zaczyna zabawa ,jak będziez się patrzył prosto na kostke to, w jej środku jest spinka duża z zasilaniem (+), kolejnie jest taka mała spinka i ona cie nieinteresuje bo to masa stacyjki, ale oprucz tej dużej spinki po środku i tej małej na boku masz jeszcze po bokach 3 duże spinki i weiź ze jakiś grubszy zaizolowany przewód, jeden jego koniec włuż do tej dużej spinki na środku kostki, a kolejnym leć po kolei (pamiętaj aby samochó był na luzie), no i tak ja zetkniesz do jednego z tych 3 to będziesz miał podświetlenie deski i pozycyjne, a jak zetkniesz do kolejnego to będziesz miał dmuchawe drogowe itd, a jak zetniesz do 3 to odezwie ci się rozrusznik(i po to ten luz) silnik i tak ci niezapali no chyba że innym kabelkiem zewżesz środek kostki z tym gniazdem który zamyka obwód podświetlenia deski i pozycyjnych to wtedy zapali, ja osobiście po tym jak za pomocą kabelka działało mi wszystko to stwierziłem że to na bank stacyjka, no i ją zbocznikowałem czyli włożyłem przewód zwierający spinki zewnętrzne tą do podswietlania dechy i pozycyjnych z tą co służy do dmuchawy świateł drogowych itd. no i chula