"Podsufitka" w VW GOLF 1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

"Podsufitka" w VW GOLF 1

Post autor: tomus » śr gru 21, 2005 22:34

Witam,
Zapewne większość z posiadaczy samochodu VW GOLF 1 ma lub miało poniszczoną (obdarcia, dziury itp.) podsufitkę, jak sobie z tym poradziliście. Ja w mojej wersji mam nieszczęsną białą podsufitkę i nie dość że się brudzi to jeszcze jest w strasznym stanie. Co polecacie zrobić w takim wypadku? Czy zakłady tapicerskie wykonują takie podsufitki, jeżeli ktoś ten problem miał niech się pochwali :). Mile widziane wszelkie sugestie i porady. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » śr gru 21, 2005 22:47

Zakłady tapicerki samochodowej zajmują się takimi rzeczami. Mam znajomego tapicera, ale mieszka w Bielsku.

ryba_71
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ryba_71 » czw gru 22, 2005 12:03

Przerabiałem ten temat w MK3. Kleje tapicerskie itp. tylko pogorszył jej stan. ostatecznie kupno nowej (koszt dość spory), montaż w ASO a i tak zrobiono nieprawidłowo bo nie jest mocowana jak oryginalna. Moja rada jeżeli da się z tym jeździć to lepiej nie ruszać i zaoszczędzić kasę na coś innego.

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TommyHH » czw gru 22, 2005 18:02

Mój kolega robił coś takiego w Audi 80 (kanciak). Przykleił cienki biały matowy skaj na podłożu z 3-4 mm gąbki na klej natryskiwany z pistoletu (skaj i pistolet z zakładu pracy :grin: ). Klej po przeschnięciu (pryskał pod sufit i na gąbkę) bardzo dobrze łapie tylko nie wolno skajki przyciskać punktowo bo widać fale. On to robił za pomocą dość szerokiej szpachelki. Efekt bardzo dobry.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”