"dynamiczna" zmiana ustawien LPG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
"dynamiczna" zmiana ustawien LPG
temat jest tez na LPG ale tam jakoś nikt nie może mi jednoznacznie odpoiwedziec a wiec Panowie jak ostatnio bylem u gazownika taki szalony pomysł i chce się dowiedzieć czy da rade takie coś zrobić ogólnie chodzi o to ze podłączyłbym sobie laptopa do instalacji i jeździł z nim tak na co dzień z ustawieniami optymalnymi jeśli chodzi o moc i spalanie a gdy chciałbym sobie szybciej pojeździć albo na światłach stanąć z jakimś cwaniakiem to wgrałbym jakies "ostrzejsze " ustawienia jest to wykonalne??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: "dynamiczna" zmiana ustawien LPG
a nie szybciej na benzyne przełączyć niz zmieniac ustawienia?Dreak'e pisze:temat jest tez na LPG ale tam jakoś nikt nie może mi jednoznacznie odpoiwedziec a wiec Panowie jak ostatnio bylem u gazownika taki szalony pomysł i chce się dowiedzieć czy da rade takie coś zrobić ogólnie chodzi o to ze podłączyłbym sobie laptopa do instalacji i jeździł z nim tak na co dzień z ustawieniami optymalnymi jeśli chodzi o moc i spalanie a gdy chciałbym sobie szybciej pojeździć albo na światłach stanąć z jakimś cwaniakiem to wgrałbym jakies "ostrzejsze " ustawienia jest to wykonalne??
tzn z jakimi ? Faktycznie LPG tyle kosztuje że należy jeździć na nim oszczędnie ja mam taką dawkę że jeżeli zmiaszcze się w 15l/100km to wszystko jest okDreak'e pisze:ustawieniami optymalnymi jeśli chodzi o moc i spalanie
[ Dodano: 06 Mar 2009 23:22 ]
a jak Chcesz osiągów i małego spalania to TDI
Ostatnio zmieniony sob mar 07, 2009 00:23 przez wili18, łącznie zmieniany 1 raz.
mk2 1.3 CL ==>1.9TD GTD viewtopic.php?f=87&t=297867
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Dreak'e, Sluchaj jsli masz dobrego kompa od gazu( taki tylko z silniczkiem krokowym bez sruby na wezu to ustawienie dynamiczne jest jak najbardziej dobrym krokiem, jednak nie musisz pozniej jezdzic z lapkiem zeby auto palilo malo i mialo odpowednia moc... poczytaj temat jak regulowac instalacje gazowa sposob sprawdzony na wielu autach, w tej chwili zostaje samemu zastosowac sie do zalecen bo mnie nikt do wyregulowania komus gazu nie zmusi.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
evolution, czy to takie trudne, czy tak beznadziejne, że nikt cię nie zmusi . Bo piszesz, że kwestia zastosowania się do wskazówek dotyczących regulacji i jednocześnie piszesz, że nikt cię nie zmusi.
Czyli jakby do ciebie wpadł zapaleniec z 500 PLN i powiedział, że chce regulację w celu uzyskania niskiego spalania przy spokojnej jeździe i super osiągów przy ostrej to byś się nie podjął?
Czyli jakby do ciebie wpadł zapaleniec z 500 PLN i powiedział, że chce regulację w celu uzyskania niskiego spalania przy spokojnej jeździe i super osiągów przy ostrej to byś się nie podjął?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
otoz to nie zmusi niczym... latwe jest to ogolnie ale mam swoja faze ze nie reguluje gazukateb pisze:evolution, czy to takie trudne, czy tak beznadziejne, że nikt cię nie zmusi . Bo piszesz, że kwestia zastosowania się do wskazówek dotyczących regulacji i jednocześnie piszesz, że nikt cię nie zmusi.
[ Dodano: Pią Mar 13, 2009 19:54 ]
nie zaskoczyles, robisz jeden "program przy ktorym auto malo pali a jak trzeba jest mocne, a komp... al700 np stag50/100 po wylaczeniu dwoch funkcjiDreak'e pisze:dobrego tzn jakiego?? tylko komputer muszę mieć jakiś dobry czy coś jeszcze... mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi jak chce pojeździć szybciej to daje mocniejszy program a normalnie to taki przy którym spalanie i moc są "normalne"evolution pisze:Sluchaj jsli masz dobrego kompa od gazu
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jest to szajs ale tylko z powodu softu i idzie go naprawic
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
wiem ze nie zdradzisz mi żadnych szczegółów... ale chociaż powiedz gdzie szukać informacji jakiś punkt zaczepieniaevolution pisze:jest to szajs ale tylko z powodu softu i idzie go naprawic
jeszcze jedno kolega Gumiś pisal ze nie warto sie w to bawic bo duzo nie zdzialam na instalacji ze zwężką i żeby ładować Blosa może faktycznie jest to jakieś wyjście co o tym sadzicie??
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pisalem gdzie...Dreak'e pisze:wiem ze nie zdradzisz mi żadnych szczegółów... ale chociaż powiedz gdzie szukać informacji jakiś punkt zaczepieniaevolution pisze:jest to szajs ale tylko z powodu softu i idzie go naprawic
jeszcze jedno kolega Gumiś pisal ze nie warto sie w to bawic bo duzo nie zdzialam na instalacji ze zwężką i żeby ładować Blosa może faktycznie jest to jakieś wyjście co o tym sadzicie??
wystarczy wpisac te slowa w wyszukiwarke i masz opisane co zrobic co przerobic.. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... cje+gazowatemat jak regulowac instalacje gazowa
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT