Dogrzewanie świec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dogrzewanie świec
Witajcie
Zaobserwowałem dziwny objaw, przy nagrzanym silniku, czasami świece są dogrzewane przez około 2 min, a czasem nie, silnik ASV, ponieważ jest to swap to kontrolkę mam podpiętą na listwę i poprostu świeci jak jest zasilanie na świecach - czy coś pada czy to tak działa poprostu
pozdrawiam
Denior
Zaobserwowałem dziwny objaw, przy nagrzanym silniku, czasami świece są dogrzewane przez około 2 min, a czasem nie, silnik ASV, ponieważ jest to swap to kontrolkę mam podpiętą na listwę i poprostu świeci jak jest zasilanie na świecach - czy coś pada czy to tak działa poprostu
pozdrawiam
Denior
a skąd wiesz czy to jest dogrzewanie świec????, czy nie jakiś błąd, z tego co sie orientuję to kontrolka świec świeci jak są jakieś błędy czy awarie, ale nie wiem dokładnie jak to jest w ASV.Denior pisze:Zaobserwowałem dziwny objaw, przy nagrzanym silniku, czasami świece są dogrzewane przez około 2 min
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2009 21:42 przez piter_s, łącznie zmieniany 1 raz.
piter_s pisze:a skąd wiesz czy to jest dogrzewanie świec????, czy nie jakiś błąd, z tego co sie orientuję to kontrolka świec świeci jak są jakieś błędy czy awarie, ale nie wiem dokładnie jak to jest w ASV.

Denior pisze:kontrolkę mam podpiętą na listwę i poprostu świeci jak jest zasilanie na świecach -
no fakt, nie docztałemdamcio151 pisze:Denior napisał/a:
kontrolkę mam podpiętą na listwę i poprostu świeci jak jest zasilanie na świecach -

ale jeszcze się nie spotkałem z dogrzewaniem świec na ciepłym silniku.
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2009 22:18 przez piter_s, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba muszę nieco rozwinąć temat, bo wydaje mi sie że nie wszyscy wiedzą o co chodzi
auto to nissan patrol GR - taka stodoła na kółkach został tam wstawiony silnik ASV i dorobiona cała instalacja, stary silnik był całkowicie mechanicznym agregatem do przepalania ropy z funkcją toczenia. teraz rozwiązuje wszystkie drobne problemy stąd moje dziwne pytania.
Nie chciałem zegarów z dawcy wiec nie wszystkie mechanizmy sa zainstalowane
kontrolka grzania świec zapala się przy zapalaniu przed rozrusznikiem gdy jest poniżej 5 stopni i tak ma być, ale zapala się również w trybie dogrzewania po zapaleniu na kilka minut (2-3 nie mierzyłem) i to też jest ok ale nie wiem do jakiej temperatury powinna
bo mam wrażenie że jak zgaszę na chwilę gorący silnik to czasami się dogrzewanie włącza a czasem nie choć wskazanie temperatury na zegarach jest teoretycznie na 70-90 stopni
auto to nissan patrol GR - taka stodoła na kółkach został tam wstawiony silnik ASV i dorobiona cała instalacja, stary silnik był całkowicie mechanicznym agregatem do przepalania ropy z funkcją toczenia. teraz rozwiązuje wszystkie drobne problemy stąd moje dziwne pytania.
Nie chciałem zegarów z dawcy wiec nie wszystkie mechanizmy sa zainstalowane
kontrolka grzania świec zapala się przy zapalaniu przed rozrusznikiem gdy jest poniżej 5 stopni i tak ma być, ale zapala się również w trybie dogrzewania po zapaleniu na kilka minut (2-3 nie mierzyłem) i to też jest ok ale nie wiem do jakiej temperatury powinna
bo mam wrażenie że jak zgaszę na chwilę gorący silnik to czasami się dogrzewanie włącza a czasem nie choć wskazanie temperatury na zegarach jest teoretycznie na 70-90 stopni