Reperaturki do VW GOLF 1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Reperaturki do VW GOLF 1

Post autor: tomus » śr gru 21, 2005 11:35

Witam,
Czy orientuje się ktoś gdzie w sprzedaży są reperaturki do tylnych błotników GOLF 1 wersja dwu drzwiowa (narożniki tylnych błotników), tylnego pasa i ile kosztują? W załączeniu przesyłam zdjęcia elementów o które mi się rozchoodzi. Czy te elementy występują w ogóle w sprzedaży? Czy jest możliwość ich zakupu czy trzeba je dorobić we własnym zakresie, ewentualnie te narożniki wykonać z epidianu?

Obrazek
Obrazek

Dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam! :)

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr gru 21, 2005 12:02

Naprawki błotników występują razem z końcami tylnych błotników. Wszystko kupisz w sklepie motoryzacyjnym. Cena za jedną naprawkę nie powinna wynieść więcej jak 40zł.

tomus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomus » śr gru 21, 2005 12:09

Czyli rozumiem, że muszę kupić cały tylny błotnik czy tylko tą naprawkę (końcówkę błotnika) ?

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr gru 21, 2005 12:13

Naprawkę błotnika czyli rant błotnika z końcówką.

tomus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomus » śr gru 21, 2005 12:26

Dzięki taz za odpowiedź :pub:

Czy ktoś może mi udzielić wskazówki jak mam wymieniać tą naprawkę, czy spawać puntowo, a potem szpachlować, czy spawać ciągłą spoiną, której ja nie jestem w stanie sam położyć (ktoś mi powiedział że wygina się blacha i jest nie ładnie). Jaki zalecacie użyć podkład do tego, jaki jest dobry podkład i szpachla. Myślę później lakierować auto acrylowym lakierem.

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pt mar 03, 2006 01:22 przez tomus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr gru 21, 2005 12:45

Elementy najpierwodrysuj na lakierze rysikiem, a później wytnij poniżźej linni. Połap punktowo i pospawaj punktowo co kilka centymetrów. Poczekaj chwile i dalej spawaj. Jak taką metodą obspawasz to nic ci się nie pofaluje. Szpachla na pierwszy rzut to z włuknem szklanym, potem uniwersalna i wykończeniówka. Żeby rys pod lakierem nie było widać to zxapodkładuj dwa razy. Podkład DELTA albo HS.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”