Opony zimowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt:
Opony zimowe
Jakie kupić opony zimowe do golfa 2?Rozmiar 185/65 R14 posiadam.Chcę na zimę kupić 175/70 R14.Kormoran SnowPro,czy Dębica Frigo 2?Poradźcie proszę.
Moher nie jest trendy
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
Rozmiar prawidłowy - różnica wynosi tylko 4mm. Co do marki to oczywiście zdania są podzielone. Ja osobiście preferuję kormorany. Ale sądzę, ze kazdy kto dopisze się do pstu zaproponuje takie na jakich jeździ. Jest jeszcze jedna sprawa, a mianowicie to ile masz zamiar przeznaczyć pieniędzy na oponki.
I jak mawiał kiedyś Z. Heizer - WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE
I jak mawiał kiedyś Z. Heizer - WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE

- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Ma gadane
A ja mogę polecić NANKANG SNOW VIWA SV1. Rewelacyjne opony za niską kasę. Kierunkowa rzeźba bieżnika z bardzo dużą ilością lamelek, niezwykle dobrej jakości mieszanka gumy i siliki. Technologia produkcji odkupiona od Yokohamy. A jeżeli już upierasz się nad Polskimi oponami to polecam Frigo directionale albo kormorana. Frigo 2 to opona goodyeara, którą przestali produkować kilka lat temu. Kiedyś nosiła nazwę bodajże ultra grip5.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Taz a jakie masz zdanie o tych oponkach ? Lepsze to od uzywek (tu cena ok 80zl/szt)?
Pozdro
Gitner
PS: czy w zalaczniku jest opona bieznikowana czy nowa? Cos sie dziwnie swieci.. (firma Kumho)
Pozdro
Gitner
PS: czy w zalaczniku jest opona bieznikowana czy nowa? Cos sie dziwnie swieci.. (firma Kumho)
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt:
Uważam, że w klasie, w której jest pozycjonowana Dębica (tanie opony do aut klasy popularnej) fakt, że ma bieżnik z UltraGrip 5 stanowi, moim zdanem, tylko zaletę. Po co odkrywać Amerykę jak można wykorzystać gotowe wzorce z firmy-matki (jakby ktoś nie wiedział to koncern GoodYear jest właścicielem Debicy). Tym bardziej że UG należą do opon klasy Premium. Sam jeździłem na Ultra Gripach 5 i opony były niezłe choć nie mam merytorycznego przygotowania by stwierdzić ile w tym było zasługi bieżnika a ile specjalnego składu gumy (z tego co wiem to Frigo 2 ma tylko bieznik z UG 5 a mieszanka gum jest polska).Szwagier79 pisze:Czytałem o tym.Ale sporo osób poleca Frigo 2..taz pisze:Frigo 2 to opona goodyeara, którą przestali produkować kilka lat temu. Kiedyś nosiła nazwę bodajże ultra grip5.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw gru 22, 2005 13:56 przez Znachor, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię:
I. fotel(e) Recaro z elektryką
II. uchylne szyby do MK2.
III. pełna lista gratów (ponad 40 pozycji) do MK2 i MK3, które chętnie kupię [UPDATE x]:
I. fotel(e) Recaro z elektryką
II. uchylne szyby do MK2.
III. pełna lista gratów (ponad 40 pozycji) do MK2 i MK3, które chętnie kupię [UPDATE x]:
To są nadlewki jednej z lepszych firm polskich. Ale nadlewki są dobre na dwa sezony, potem strasznie twardnieją.Gitner pisze:Taz a jakie masz zdanie o tych oponkach ? Lepsze to od uzywek (tu cena ok 80zl/szt)?
Pozdro
Gitner