halogeny w zderzaku - jak podłaczyć ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sHpAaKu, nie brak argumentów, widzę po prostu ze nie docierają do ciebie argumenty innych poparte solidnymi dowodami. Swoje przekonanie oparłeś na wiedzy częściowej i wybiórczej i nie dopuszczasz do siebie możliwości zaistnienia innych okoliczności. Wybacz, ale nie widzę tutaj podstaw do dyskusji, ponieważ pomimo przytoczenia konkretnych przepisów jako poparcia mojej wypowiedzi ty nadal uparcie twierdzisz że tylko twoja opcja jest prawdziwa.
Zrozum więc proszę, że to co napisałes jest prawdą tylko w części, warunków kiedy należy wyłączyć przednie przeciwmgielne nie ma, natomiast są warunki określające kiedy można ich używać i to ustawodawcy wystarcza. Czy w każdej "instrukcji" musi być napisane kiedy włączyć a kiedy wyłączyć? Czy nie wystarczy wpisać warunków kiedy można używać?
Zrozum więc proszę, że to co napisałes jest prawdą tylko w części, warunków kiedy należy wyłączyć przednie przeciwmgielne nie ma, natomiast są warunki określające kiedy można ich używać i to ustawodawcy wystarcza. Czy w każdej "instrukcji" musi być napisane kiedy włączyć a kiedy wyłączyć? Czy nie wystarczy wpisać warunków kiedy można używać?
Dobra, niech będzie i tak. Nie będę wkurzał Moda. A tak poważnie to przepraszam za ton wypowiedzi. Mam nadzieje że jest ok. Nadal uważam że te dwa artykuły 30 i 51 nie mówią kiedy mam wyłączyć halogeny.
pozdrawiam
Może i tak, ale ustawodawca odniósł się do tylnich świateł jasno kiedy TAK a kiedy NIE.rydzu pisze:Czy w każdej "instrukcji" musi być napisane kiedy włączyć a kiedy wyłączyć?
W takim wypadku ludzie jeździliby na ciągle włączonych awaryjnych na przykład. Poninni pisać żęby uniknąć takich dwuznacznych przypadków.rydzu pisze: Czy nie wystarczy wpisać warunków kiedy można używać?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr mar 04, 2009 15:55 przez sHpAaKu, łącznie zmieniany 3 razy.
Dla użytkowania świateł awaryjnych też są jasno podane warunki. W tym wypadku chyba nie ma wątpliwości.sHpAaKu pisze:jeździliby na ciągle włączonych awaryjnych na przykład
Nie wymusza to na ustawodawcy stosowania tego samego schematu dla pozostałych świateł.sHpAaKu pisze: ustawodawca odniósł się do tylnich świateł jasno kiedy TAK a kiedy NIE.
Akurat zajmowane na forum stanowisko nie ma nic do rzeczy.Tak a nie innaczej odebrałem twój ton i dlatego to napisałem. Personalnie nic tez do ciebie nie mam a wręcz przeciwnie. Konstruktywne dyskusje są ważne na forum.sHpAaKu pisze:Nie będę wkurzał Moda