Płyn chłodniczy wycieka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Płyn chłodniczy wycieka
Witam. Dzisiaj rano odpalam auto, ruszam i komputer każe mi się zatrzymać i pokazuje niski poziom płynu chłodniczego. Otwieram maske, patrze i faktycznie jest mało, dolałem, odpaliłem i jadę, komputer już nic nie pokazuje. Ale po powrocie do domu postanowiłem to głębiej sprawdzić, schyliłem się pod auto i płyn chłodniczy kapie. Nakrętka oraz zbiorniczek raczej nie przeciaka. Wyciek jest trochę niżej, ale co to może być? Na dole po prawej stronie zajrzałem w kratkę wlotu powietrza tam jest jakaś chłodnica i też jest trochę zababrana tym płynem. Czy to może być ta uszczelka pod głowicą?
-
- Nowicjusz
ja wiem jak to zrobic bo robilem to kilka razy w moich VW i wiem jak to zrobic bo tez tak mialem, nie patrz na komputer tylko toworz maske i dzialaj, sprawdz gdzie cieknie a nastepnie zalep ta dziurke albo wiesz jak ja tez zrobilem wsypalem piasku do chlodnicy i mi zalepilo dziurki ale nie mozesz tego zalatac tak dokladnie bo cos musi cieknac zeby twoj VW znaczyl teren
Z intercollera to może ci cieknąć powietrze, lub olej jak turbo przepuszcza, a na pewno nie płyn chłodniczy...... Ale mając na uwadze, gdzie jest intercooler to możliwe jest, że masz uszkodzony zbiorniczek lub przewód i stamtąd płyn wycieka na ziemię dopiero w okolicach intercoolera....
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
Najgorsze co mogło się stać, kupa roboty i to kosztowna dosyć, oby diagnoza była prawidłowaForest89 pisze:No wiem, źle to napisałem. Cieknie w pobliżu intercooleraMoże faktycznie zbiorniczek poszedł...
EDIT:
No i autko wylądowało u mechanika. Prawdopodobnie coś z głowicą lub uszczelką. Jutro mechanik będzie rozbebeszał silnik to będzie wiadomo coś bliżej.

viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
Uszczelka nie jest droga ok 100-150 zł.
Ale trzeba jeszcze splanować głowice i przede wszystkim rozebrać cały silnik, żeby głowice wyciągnąć.
Jest troche roboty
Nie oddawaj do byle Pana "Kazia" tylko do jakiegoś zaufanego mechanika.
Pozdro.
Ale trzeba jeszcze splanować głowice i przede wszystkim rozebrać cały silnik, żeby głowice wyciągnąć.
Jest troche roboty

Nie oddawaj do byle Pana "Kazia" tylko do jakiegoś zaufanego mechanika.
Pozdro.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli trudno, szykuje się wydatek. Ale tak to jest z 10 letnimi autami
Kazałem jeszcze rozrząd wymienić to w 1000 zł się nie wmieszczę... 
A mechanika mam zaufanego. Kupe ludzi do niego przyjeżdża a naprawia samochody od najnowszych po stare Mustangi

A mechanika mam zaufanego. Kupe ludzi do niego przyjeżdża a naprawia samochody od najnowszych po stare Mustangi

Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 21:39 przez Forest89, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo mozliwe ze go przegrzales i po uszczelce
ja swojego 180 pogonilem i nic sie nie stalo na szczescie
a plynu przez jakis czas dolewalem troszke i tez mechanik mowi uszczelka ale ja wiem
ze to kosztuje troche a najwiecej jego robota i mysle pozyjemy zobaczymy i tak do dzis
plyn jest w normie oleju 0,5 dolalem i jest git
musisz czesciej zagladac pod maske i kontrolowac plyny
tak dla zorientowania sie w temacie podjedz do innego speca i zapytaj co i jak

ja swojego 180 pogonilem i nic sie nie stalo na szczescie
a plynu przez jakis czas dolewalem troszke i tez mechanik mowi uszczelka ale ja wiem
ze to kosztuje troche a najwiecej jego robota i mysle pozyjemy zobaczymy i tak do dzis

musisz czesciej zagladac pod maske i kontrolowac plyny
tak dla zorientowania sie w temacie podjedz do innego speca i zapytaj co i jak
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 22:29 przez TeDIk, łącznie zmieniany 2 razy.