Turbina
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Turbina
Mam taki mały dylemat. przeładowuje mi turbo. wiem że temat był wałkowany ale mój przypadek jest nieco inny. o tym że turbo przeładowuje dowiedziałem się na hamowni, potwierdziły to robione przeze mnie testy dynamiczne. przeładowanie nie jest znaczne i normalnie nie daje o sobie znać (gdyby mi o tym nie powiedzieli to pewnie do tej pory bym o tym nie wiedział) ecu nigdy nie złapał notlaufa. sprawdziłem też sztangę i śmiga elegancko, nie zacina się.
I teraz pytanie czy już inwestować w czyszczenie turbiny czy jeździć spokojnie aż pojawią się jakieś odczuwalne objawy???
I teraz pytanie czy już inwestować w czyszczenie turbiny czy jeździć spokojnie aż pojawią się jakieś odczuwalne objawy???
czyli co, jak zasyfione turbo (zapieczone kierownice) to sztanga dęba stoi? może po prostu tam jest syfu tyle że w pełnym zakresie nie chodzą, może tak być?Ale jak sztanga chodzi dobrze to nie ma po co wyciagac turbiny.
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 14:34 przez paczu, łącznie zmieniany 1 raz.
możliwe... porządne przegonienie autka czasem pomaga na małe przeładowania i przycinanie się kierownic..paczu pisze:może po prostu tam jest syfu tyle że w pełnym zakresie nie chodzą, może tak być?
u siebie kiedy zlogowałem pracę turbiny też zauważyłem, że kierownice nie do końca działają jak trzeba... przegoniłem go trochę głownie ostro przyśpieszając przy większych prędkościach tak, żeby sztanga ustawiała się na max obciążenie...
następnie znów zrobiłem logi i było widać wyraźną poprawę
ETKA pokazuje że mają w identyczna strone wyprowadzenia.A ta główkę mozna obrócić ściągając ten metal i drywając ją później bys musiał ją skleić żeby sie trzymałapaczu pisze:w sumie potraktowałem to na zasadzie czarne albo białe: sztanga chodzi = zawór N75, który nią steruje, jest dobry.
a powiedz mi bo N75 i N18 mają wyprowadzenia w inne strony czy da się tą główkę z króćcami obrócić?