Stukanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie
witam wszystkich, mam pytanie, znacie dobry zakład we Wrocławiu w którym mogę sprawdzić zawieszenie na szarpaku ?, bo byłem u innego mechanika ale niestety nic nie znalazł a stuka a wszystkie gumy są dobre nieponadrywane
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
A kiedy Ci stuka? Bo ja u siebie mam taki problem że przy pokonywaniu niewielkich nierówności (gdy zawieszenie wykonuje niewielki skok) mam z tyłu takie głuche, jakby plastikowe pukanie. Na dużych dziurach i progach zwalniających jest cisza.
Dokładnie sprawdzałem całe zwieszenie, wszystkie gumy i łaczniki są ok., amortyzatory nowe, szarpaki nie wykazały zadnych luzów w zawieszeniu a dalej puka.
W tej chwili już to olałem, ale i tak fajnie byłoby się tego pozbyć.
Dokładnie sprawdzałem całe zwieszenie, wszystkie gumy i łaczniki są ok., amortyzatory nowe, szarpaki nie wykazały zadnych luzów w zawieszeniu a dalej puka.
Mam identycznie szarpaki nic nie wykazały mechanior nie chce się za bardzo tym zając jak nic nie wykazuje. zastanawiam się czy nie wziąć kogoś żeby jechał po nierównościach a ja bym jechał w bagażniku z otwartą klapą i nasłuchiwał z którego miejsca mniej więcej to wali. Jest to strasznie wkur...e.pavulon78 pisze:A kiedy Ci stuka? Bo ja u siebie mam taki problem że przy pokonywaniu niewielkich nierówności (gdy zawieszenie wykonuje niewielki skok) mam z tyłu takie głuche, jakby plastikowe pukanie. Na dużych dziurach i progach zwalniających jest cisza.
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169
- Piter.5
- Użytkownik
- Kontakt:
"taki problem że przy pokonywaniu niewielkich nierówności (gdy zawieszenie wykonuje niewielki skok) mam z tyłu takie głuche, jakby plastikowe pukanie. Na dużych dziurach i progach zwalniających jest cisza."
U mnie jest dokładnie to samo (jakby ktos w plastikowa butelke cos wrzucił i podrzucał ) - wyrazie słychac z tyłu z prawej strony
U mnie jest dokładnie to samo (jakby ktos w plastikowa butelke cos wrzucił i podrzucał ) - wyrazie słychac z tyłu z prawej strony
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 23:02 przez Piter.5, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem ten sam problem u siebie w MK4 z przody, na szarpakach wszystko ok-nie ma problemu... Jednak udało się... wymieniłem łącznik stabilizatora oraz gumy stabilizatora, części za 30zł na strone wymiana też coś koło tego w zaprzyjaźnionym warsztacie. Teraz jeździ mi się jakbym miał nowe autko
podrawiam
podrawiam
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 23:15 przez _TIGER, łącznie zmieniany 1 raz.