1.9TD AAZ - cos dziwnego...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
1.9TD AAZ - cos dziwnego...
Odwiozłem dziewczyne spotkałem kumpla i wracałem do domu jade tak na 3 i wciskam pedał gazu... a auto zaczyna naprawde fajnie przyspieszac... walneło mnie zdziwienie... za chwile z 2 to samo 3 to samo... Auto do tej pory kopciło dosc sporo... teraz dymku praktycznie nie ma...?! Nie wiem co mu ni z tad ni z owad auto zostaje mocniejsze ale róznica naprawde bardzo duza... Ma ktos jakis pomył...
Auto to VW Passat 1.9TD AAZ
Auto to VW Passat 1.9TD AAZ
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Skoro kopciło a teraz nie kopci i na dodatek lepiej idzie to znaczy, że spala wczesniejszy nadmiar paliwa czyli zwiekszylo sie cisnienie doladowania. W jaki sposob? tego Ci nie powiem :p ale lepiej to sprawdz, bo jak bedzie za duze to tez niedobrze, moze sie cos uszkodzic. Jaka masz turbine? Moze spadl wężyk regulujący wastegate
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
jesli garrett to sprawdz wlasnie ten wezyk, mogl spasc lub sie przedziurawic. moze wastegate sie zacial i sie nie otwiera. sprawdz to lepiej szybko bo takie niekontrolowane wzrosty cisnienia moga byc szkodliwe, chociaz nie wiem jaka masz turbine, ja mam malutkiego garretta t2 i nawet z odlaczonym wastegate nie napompuje jakiegos kosmicznego cisnienia