A ja też to mam i w nocy ładnie wyglądają ale nic nie widać , ale za to długie to pięknie widać*Grzesiek* pisze:qra pisze:kup sobie jakies zarowki ala xenon MEGA WHITE czy cos, i to na prawde fajnei swieci
Ja też kupiłem sobie takie ala xsenony .... i mi też bardzo fajnie świecą, a niektórzy mówią, że nic na drodze nie widać. Ja mam i bardzo dobrze mi się sprawują.
Mocniejsze żarówki- 100 WATT lub 150 WATT ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Taaak, piękne podejście. Ustawienie świateł ustawieniem świateł, ale na naszych drogach, gładkich jak stół to sorry, ale ustawienie świateł nie pomoże. Łatwo poznać zawodników z takimi lampami. Albo ksenonami-samoróbkami. I jest to mało przyjemne.Paweł Marek pisze: Być może oślepiam trochę przeciwników, ale dbam o prawidłowe ustawienie świateł. Jeden mały minus: faktycznie szybciej grzeja sie szkła od reflektorów i łatwiej na nich brud zasycha, trzeba częściej czyścić.
Ps. w razie głupiej stłuczki niech ktoś powie, że go oślepiłeś. I nawet niech by była jego wina, to masz problem. Bo pierwszy patrol z drogówki w takim przypadku dojdzie co jest grane. I "dajesz winę".
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
Jeżli chodzi o żarówki to najlepsze jak do tej pory (paremetry) ma Hella Super Light +50.
Osram Silver Light są badziewne (słabe parametry)
Philips jest bardzo dobry ale też bardzo drogi.
Jutro może wrzucę skan testu żarówek. te z super i hipermarketów to jedno wielkie ^^%&$
Może dają ciekawe światło ale parametry i zdolności oświetlania drogi to szkoda gadać. Takie żarówki to na pokazy tuningowe a nie do normalnej jazdy.
Światło nie ma być efektowne tylko efektywne. A najlepiej jak ma jedno i drugie.
Osram Silver Light są badziewne (słabe parametry)
Philips jest bardzo dobry ale też bardzo drogi.
Jutro może wrzucę skan testu żarówek. te z super i hipermarketów to jedno wielkie ^^%&$
Może dają ciekawe światło ale parametry i zdolności oświetlania drogi to szkoda gadać. Takie żarówki to na pokazy tuningowe a nie do normalnej jazdy.
Światło nie ma być efektowne tylko efektywne. A najlepiej jak ma jedno i drugie.
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Już ci posłałemroni_21 pisze:Mozecie mi podać na maila test żarówek??? Roni_21@wp.pl Dzieki
[ Dodano: Wto Gru 20, 2005 11:22 am ]
A u ciebie nawet na fotce widać rozproszenie dolneRafit pisze:A ja też to mam i w nocy ładnie wyglądają ale nic nie widać , ale za to długie to pięknie widać*Grzesiek* pisze:qra pisze:kup sobie jakies zarowki ala xenon MEGA WHITE czy cos, i to na prawde fajnei swieci
Ja też kupiłem sobie takie ala xsenony .... i mi też bardzo fajnie świecą, a niektórzy mówią, że nic na drodze nie widać. Ja mam i bardzo dobrze mi się sprawują.
TUTENHAMON