Czujnik Halla wysokie napiecie. 2.0 8V GTI, CIEZKI PRZYPADEK
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Czujnik Halla wysokie napiecie. 2.0 8V GTI, CIEZKI PRZYPADEK
Witam! Mam problem, samochod gdy jest cieply przerywa, chodzi nie rowno, zalozylem juz nowe kable, kopulke, palec, sprawdzona cewka, wyczyszczona przepustnica, mechaniok stwierdzol ze jest duze napiecie na wtyczce do czujnika halla 16,7V na zgaszonym silni przyczym akumulator ma 12,4V, mechanik nie wie z kad to napiecie, mowi ze moze byc padniety komputer.Dodam ze jak silnik jest zimny chodzi ok. Co wy na to?
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 21:22 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Czujnik Halla wysokie napiecie. 2.0 8V GTI
moze padl regulator napieciachmurapawel pisze:Witam! Mam problem, samochod gdy jest cieply przerywa, chodzi nie rowno, zalozylem juz nowe kable, kopulke, palec, sprawdzona cewka, wyczyszczona przepustnica, mechaniok stwierdzol ze jest duze napiecie na wtyczce do czujnika halla 16,7V na zgaszonym silni przyczym akumulator ma 12,4V, mechanik nie wie z kad to napiecie, mowi ze moze byc padniety komputer.Dodam ze jak silnik jest zimny chodzi ok. Co wy na to?
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
nie na zapalonym silniku jest 14,4 nie zaleznie czy niskie obroty czy wysokie
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 16:16 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
chmurapawel pisze:Witam! Mam problem, samochod gdy jest cieply przerywa, chodzi nie rowno, zalozylem juz nowe kable, kopulke, palec, sprawdzona cewka, wyczyszczona przepustnica, mechaniok stwierdzol ze jest duze napiecie na wtyczce do czujnika halla 16,7V na zgaszonym silni przyczym akumulator ma 12,4V, mechanik nie wie z kad to napiecie, mowi ze moze byc padniety komputer.Dodam ze jak silnik jest zimny chodzi ok. Co wy na to?
Piszesz trochę chaotycznie, ale się połapałem. Faktycznie w 2E Hall jest wrednie zasilany z ECM, ale jak się orientuje to w sterowniku nie przetwornicy podnoszącej napięcie bo i po co. Obniżenie napięcia to sprawa prosta, za to podniesienie i to stałego to już wyższa szkoła jazdy. Jesteś absolutnie pewny pomiarów i wykluczasz blednę wskazania miernika np. przez słabą baterią?chmurapawel pisze:nie na zapalonym silniku jest 14,4 nie zaleznie czy niskie obroty czy wysokie
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 19:33 przez Jarowo, łącznie zmieniany 1 raz.
JaroW
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia

- Kontakt: