specyficzny mikrowlacznik/zamek, brak pradu w bagazniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

specyficzny mikrowlacznik/zamek, brak pradu w bagazniku

Post autor: Fenomen89 » sob lut 28, 2009 15:29

witam!
dzis podczas mycia zauwazylem, ze jednak moje kochane mikrowlaczniki czasami dzialaja (przez te chlapy nie dzialaja mi 3 drzwi... )
ale dzis... myjac i czyszczac krawedzie spostrzeglem, ze jednak lampki osw. wew. sie czasami wlaczaja...
z gory uprzedzam - temat naprawy mikrowlacznika znam praktycznie na pamiec - wymiany, itp itd, takze nie polecajcie szukajki, bo tego jeszcze nie bylo :grin:

otoz przebiega to tak:
sprawa 1.
drzwi zamkniete do konca, bolec ustawiony tak - lampka nie dziala

Obrazek
Obrazek
Obrazek

drzwi nie domkniete, bolec ustawiony w ten sposob - lampka dziala...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

czasami tez dzynsk w zamku nie odbija do konca, przesmarowalem to juz WD40, ale za bardzo to sie na nic nie zdalo, dzisiaj zdjalem tapicere drzwi pasazera, ale dalej do zamka nie rozbieralem. mozliwe jest ze cos sie gdzies zacina, a nie ze to mikrowlacznik?
bo to tak wyglada...

sprawa 2.
w bagazniku nie mam pradu... w ogole nie ma nigdzie plusa... (chodzi o oswietlenie bagaznika) myslalem ze to tez mikrowlacznik, chcialem zalozyc krancowke, ale miernikiem sprawdzilem, ani w zapalniczcce, ani w lampce nie ma plusa...
gdzie go szukac? skad go mozna pociagnac? (lampy odpadaja raczej, bo bedzie dzialac tylko przy wlaczonych swiatlach) dlaczego go nie ma?
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 15:38 przez Fenomen89, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
cinek2004
"

Post autor: cinek2004 » sob lut 28, 2009 15:36

Ad1 - zimne luty

[ Dodano: 28 Lut 2009 14:39 ]
Ad2 - moze sie przetarly przy przejsciu do klapy, w tym gumowym peszlu.

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » sob lut 28, 2009 15:41

cinek2004 pisze:Ad2 - moze sie przetarly przy przejsciu do klapy, w tym gumowym peszlu.
prad do zapalniczki idzie przez klape? raczej odpada...
cinek2004 pisze:Ad1 - zimne luty
ale wtedy to by raczej wcale nie dzialalo, jakby byl zimny lut... a to dziala w zaleznosci jak bardzo sa domkniete drzwi... zn jak sa zamkniete do konca i otworze to nie dziala, a lekko je domkne i otworze pozniej to wtedy dziala :grrr:

ObrazekObrazek

greg

Post autor: greg » sob lut 28, 2009 15:52

bazz89 pisze:mozliwe jest ze cos sie gdzies zacina, a nie ze to mikrowlacznik?
wg mnie nie - po prostu wytarła się ścieżka w mikrowyłaczniku dlatego w połowie otwarcia działa

Awatar użytkownika
sebcio
VW Das ist auto
VW Das ist auto

Post autor: sebcio » sob lut 28, 2009 16:48

bazz89, to trochę Cie pocieszę też mi nie świeci lampka w bagażniku ;p ale kupię długa świetlówkę lub na diody lampkę pod zapalniczkę i zrobie pstryczka żeby jak się na ciśnie świeciło a nie trzeba było wkładac do gniazda. zda to egzamin? :grin:

lama mechaniczna ;D

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » sob lut 28, 2009 18:14

sebcio1115 pisze:bazz89, to trochę Cie pocieszę też mi nie świeci lampka w bagażniku ;p ale kupię długa świetlówkę lub na diody lampkę pod zapalniczkę i zrobie pstryczka żeby jak się na ciśnie świeciło a nie trzeba było wkładac do gniazda. zda to egzamin?
no to tak chcialem wlasnie zrobic, ale taka lampke tez trzeba podlaczyc pod prad... a u mnie go nie ma... nie wiem, wyparowal, wyszedl na spacer... nawet za bardzo nie wiem gdzie szukac przerwania...
greg pisze:wg mnie nie - po prostu wytarła się ścieżka w mikrowyłaczniku dlatego w połowie otwarcia działa
ahaa... czyli jednak mikrowlacznik mimo wszystko :grrr: czyli -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=559078688 i jechanko jak bedzie chwila wolnego...

a ten prad w bagazniku? :chytry:

[ Dodano: 28 Lut 2009 20:02 ]
Greg - odnosnie bagaznika - jestes wielki :bigok:

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
sebcio
VW Das ist auto
VW Das ist auto

Post autor: sebcio » pn mar 02, 2009 19:19

bazz89, to już Ci się pali światło w bagażniku? :grin:

lama mechaniczna ;D

Awatar użytkownika
Fenomen89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Fenomen89 » wt mar 03, 2009 00:54

sebcio1115 pisze:bazz89, to już Ci się pali światło w bagażniku? :grin:
tak :grin: :grin: :grin: jak sie okazalo tam jest odwrotnie sprawa z masa, wystarczy kupic zwykla krancowka i zalozyc pod plastik (mialem wczesniej zle podlaczona, spalilem z 5 bezpiecznikow, bo nie wiedzialem jak podlaczyc) otoz do lampki musimy doprowadzic mase (szukalem plusa, ktory jest na stale... ) jak masa czyli zwykla blacha a jak nie to brazowy kabel od lampy... pod krancowke, do lampki i swieci pieknie ladnie :bigok:

ObrazekObrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”