coś bardzo słabo jedzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
coś bardzo słabo jedzie
witam a więc nie dawno zakupiłem golfa po okazyjnej cenie i już chyba wiem czemu taka okazyjna była
a więc do tematu silnik 1.3 z gazem problem polega na tym że samochód słabo jedzie musze go kręcić do 3,5tys obrotów żeby jakoś jechał wyjazd pod górkę na 3 biegu w 2 osoby prawie nie możliwy i to zarówno na gazie jak i na benz na początku podejrzewałem hamulce gdyż mam urwaną linke od recznego i macałem bębny czy nie ciepłe ale to jednak nie to co to moze byc, myśle że rozregulowany aparat zapłonowy ale niewiem w przyszłym tyg daje go do mechanika i niewiem czego sie spodziewać może mniej więcej mnie nakierujecie prosze o jakąś rade co to moze byc
a więc do tematu silnik 1.3 z gazem problem polega na tym że samochód słabo jedzie musze go kręcić do 3,5tys obrotów żeby jakoś jechał wyjazd pod górkę na 3 biegu w 2 osoby prawie nie możliwy i to zarówno na gazie jak i na benz na początku podejrzewałem hamulce gdyż mam urwaną linke od recznego i macałem bębny czy nie ciepłe ale to jednak nie to co to moze byc, myśle że rozregulowany aparat zapłonowy ale niewiem w przyszłym tyg daje go do mechanika i niewiem czego sie spodziewać może mniej więcej mnie nakierujecie prosze o jakąś rade co to moze byc
no własnie w tym kłopot że nie był jeszcze wymieniany rozrząd dopiero go dam do mechanika na wymiane i przy okazji znalezienie usterki
a jeśli ciśnienie słabe to co koniec silnika?? co wtedy jakie mniej więcej koszty naprawy /wymiany/ dodam ze według licznika jest 221tys przejechane
a jeśli ciśnienie słabe to co koniec silnika?? co wtedy jakie mniej więcej koszty naprawy /wymiany/ dodam ze według licznika jest 221tys przejechane
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 01:14 przez mark_89, łącznie zmieniany 1 raz.
dosyc spore, nowe pierscienie i najlepiej szlif a jak szlif to i tłoki.. nie opłaca sie robic 1.3 swapa zróbmark_89 pisze:o wtedy jakie mniej więcej koszty naprawy /wymiany/
Mój tak miał jak nie palił na wszystkie cylindry, sprawdź czy jest iskra na wszystkich
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
nierowny by chodzil jak by iskry niemial na wszystkich,jak przedmowcy powiedzieli,sprawdz cisnienie...
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
nigdzie nie napisał ze chodzi równo ;Pnierowny by chodzil jak by iskry niemial na wszystkich,
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Racja przyznaje,ale jesli by tak bylo to by napisal,wiec mysle ze jednak chodzi normnalnie...
Jestem Oazą spokoju
chodzi równo na początku jak zimny ma obroty ok 700-800 jak sie rozgrzeje to jest w granicach 900-1000 więc chyba okej jedyny problem to że słabo jedzie i potrafi zgasnąć bez powodu zwłaszcza przy dochamowaniu ze sprzęgłem no i ta nieszczęśliwa moc we wtorek daje go na diagnostyke by sprawdzili ciśnienie jakie mniej więcej koszt tego jest??
[ Dodano: 28 Lut 2009 14:44 ]
no i dziś byłem u mechanika stwierdził że potrzeba zrobic świece gdyż jedna jest walnięta i jakaś blaszka w aparacie zapłonowym,do tego dochodzi sprawdzenie cisnienia na cylindrach jeśli to okaże sie że wina cisnienia powiedział że taniej będzie kupić silnik i zmienić niż sie bawić w modernizacje tego. Ot tak jak go widziałem w akcji to widze ze gość geniusz zaplaiłem silnik a on posłuchał i stwierdził że świeca walnięta potem ją wykręcił i okazało sie że tak jest i to wszystko gościu ze słuchu robi w przyszłym tyg jade do niego na garaż i wtedy będzie robił wszystko dam znać co było przyczyną może komuś sie przyda
[ Dodano: 28 Lut 2009 14:44 ]
no i dziś byłem u mechanika stwierdził że potrzeba zrobic świece gdyż jedna jest walnięta i jakaś blaszka w aparacie zapłonowym,do tego dochodzi sprawdzenie cisnienia na cylindrach jeśli to okaże sie że wina cisnienia powiedział że taniej będzie kupić silnik i zmienić niż sie bawić w modernizacje tego. Ot tak jak go widziałem w akcji to widze ze gość geniusz zaplaiłem silnik a on posłuchał i stwierdził że świeca walnięta potem ją wykręcił i okazało sie że tak jest i to wszystko gościu ze słuchu robi w przyszłym tyg jade do niego na garaż i wtedy będzie robił wszystko dam znać co było przyczyną może komuś sie przyda