Witam,
Ostatnio w moim Golfie pojawił się pewien problem. A mianowicie podczas jazdy, gdy puszczę pedał gazu zaczyna się takie dziwne tyrkotanie (wydaje mi się, że z przodu) - nie wiem, jak to inaczej określić. Próbowałem na gazie, jak i na benzynie, ale efekt ten sam. Nie znam się za bardzo, dlatego chciałbym zapytać Was - jak sądzicie, co to może być? Skrzynia? Przeguby chyba nie...
Z góry serdecznie dziękuję za okazaną pomoc!
Z pozdrowieniami,
jkidd2003
Tyrkotanie przy puszczaniu gazu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Tyrkotanie przy puszczaniu gazu.
mialem to samo w swojej jecie 1.8 GX otoz tyrkało mi jak puscilem auto z gazu , podczas przyspieszania bylo cicho , ale puszczenie z gazu, badz wrzucenie na luz objaw- pyrkało cos podobny dzwiek jak z przegubu uszkodzonego z tym ze ciszej duzo ciszej to bylo slychac .. kolego nie chce cie martwic ale skrzynia do wymiany cie czeka - łozysko 5 biegu jak to moj kolega stwierdzil jest do wymiany- a wymiana lozyska i naprawa jest mniej oplacalna niz kuono skrzyni ( tyle ze trafic na dobra) i zalozyc , jest to u mechanika impreza na 350-450 zl z skrzynia razem, przy okazji popatrz na sprzeglo jak wyglada - czy aby jak skrzynia bedzie wymieniana - od razu jak jest dostep do sprzegla czy tez go nie wymienicjkidd2003 pisze:Witam,
Ostatnio w moim Golfie pojawił się pewien problem. A mianowicie podczas jazdy, gdy puszczę pedał gazu zaczyna się takie dziwne tyrkotanie (wydaje mi się, że z przodu) - nie wiem, jak to inaczej określić. Próbowałem na gazie, jak i na benzynie, ale efekt ten sam. Nie znam się za bardzo, dlatego chciałbym zapytać Was - jak sądzicie, co to może być? Skrzynia? Przeguby chyba nie...
Z góry serdecznie dziękuję za okazaną pomoc!
Z pozdrowieniami,
jkidd2003