AFN Problem z ABS

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

lukas_bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

AFN Problem z ABS

Post autor: lukas_bomba » czw lut 26, 2009 15:41

Witam,
Mam problem z układem ABS w moim autku. Otóż podczas jazdy przy gwałtownym hamowaniu abs się włącza. Następnie podczas jazdy słychać chrobot spod pedału (taki sam jak przy działaniu abs). Nie muszę naciskać hamulca a chrobot się wydobywa samoczynnie.

Sprawdziłem wszystko co było możliwe:
1. Wymienione wszystkie czujniki (1 dzień temu. Wymienione przód i tył)
2. Sprawdzony pod Vag (0 błędów)
3. Wyczyszczone koronki wszystkich kół
4. Z desperacji pożyczyłem pompę abs od kolegi ze sprawnego auta i dalej to samo. Moja pompa u niego działa bezproblemowo.
5. Zmieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ.

Skończyły mi się pomysły co jeszcze może być nie tak.
Tydzień wcześniej podczas jazdy i testowania ABS w pewnym momencie szarpło mi autem i zaświeciła się kontrolka ABS i zgasła. Po czym znów następował chrobot podczas jazdy.
A wczoraj przy przekręconym zapłonie nie pojawia mi się kontrolka ABS jak było wcześniej :shock:

Silnik 1.9 TDI 110 KM AFN

Proszę o pomoc bo już nie wiem co i jak muszę sprawdzić. Pozdrawiam i dziękuję.

tomch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: AFN Problem z ABS

Post autor: tomch » czw lut 26, 2009 17:06

4. Z desperacji pożyczyłem pompę abs od kolegi ze sprawnego auta i dalej to samo. Moja pompa u niego działa bezproblemowo.

Rozumie, że moduł sterujący zaworami (zespół hydrauliczny z pompą hamulcową) a czy również podmienialiście urządzenie sterujące (komputer). Warto przynajmniej wyjąć wtyczkę i spr (poprawić) styk.
Przewody od komputera do czujników spr.?

lukas_bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: AFN Problem z ABS

Post autor: lukas_bomba » czw lut 26, 2009 20:14

tomch pisze:4. Z desperacji pożyczyłem pompę abs od kolegi ze sprawnego auta i dalej to samo. Moja pompa u niego działa bezproblemowo.

Rozumie, że moduł sterujący zaworami (zespół hydrauliczny z pompą hamulcową) a czy również podmienialiście urządzenie sterujące (komputer). Warto przynajmniej wyjąć wtyczkę i spr (poprawić) styk.
Przewody od komputera do czujników spr.?

Wszystko pompa+komputer takie same numery. Przewody od komputera do czujników jak najbardziej ok.

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » pt lut 27, 2009 15:34

1. W tym dziale piszemy TYLKO na tematy zwiazane z kwestiami technicznymi dotyczącymi silników wysokopręznych, lub z nimi zwiazanych. Problemy dotyczące aut z silnikami diesla np. zawieszenie, hamulce, elektryka, o ile nie są bezpośrednio związane z silnikiem wysokopręznym proszę umieszczać w dziale TECHNICZNE.

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”