Plyn do wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Plyn do wspomagania
Witam. Dzisiaj zauwazylem ze mam juz na minimun w zbiorniczku plynu do wspomagania. Jutro chce kupic zeby dolac. I teraz pytanie. Jaki plyn kupic i ile kosztuje? I czy trzeba cos specjalnego robic czy normalnie, odkrecam korek wlewam zeby bylo na maximun i zakrecam.
Pozdrawiam prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam prosze o odpowiedz.
Ja mam chyba czerwony
Nie wiem bo tego nie otwieralem jeszcze. Ale tak jak swiatlo padalo to raczej czerwony.
A jaki kupic? Byle jaki co by, byl w kolorze takim samym. I jakie koszta? I czy przypadkiem nie wymienic calego bo ten ma chyba 19 lat
Bo nie pokoi mnie dzialanie ukladu kierowniczego i stawiam ze to przez niedobor plynu do wspomagania.
A jaki kupic? Byle jaki co by, byl w kolorze takim samym. I jakie koszta? I czy przypadkiem nie wymienic calego bo ten ma chyba 19 lat
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 20:53 przez zetnktel, łącznie zmieniany 1 raz.
koszt jaki jest nie wiem , jak chcesz wymienić cały , to zdejmujesz wąż ze zbiorniczka i zlewasz go , potem nalewasz nowego , zapalasz auto , kręcisz kierownicą na maksa w prawo i lewo i już , układ sam sie odpowietrzy
[ Dodano: 25 Lut 2009 19:57 ]
jak zlejesz cały , to można nalać innego , ale zawsze lepiej taki jak był
[ Dodano: 25 Lut 2009 19:57 ]
jak zlejesz cały , to można nalać innego , ale zawsze lepiej taki jak był
Ok, dzieki.
Moze ktos jeszcze napisze ile to kosztuje.
Edit:
Ale jak zleje ze zbiorniczka to przeciez w pompie jeszcze bedzie stary. I napewno uklad sie sam odpowietrza? I czy po zalaniu odpalam silnik i krece kierownica na zakreconym korku czy odkreconym?
Moze ktos jeszcze napisze ile to kosztuje.
Edit:
Ale jak zleje ze zbiorniczka to przeciez w pompie jeszcze bedzie stary. I napewno uklad sie sam odpowietrza? I czy po zalaniu odpalam silnik i krece kierownica na zakreconym korku czy odkreconym?
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 21:04 przez zetnktel, łącznie zmieniany 1 raz.
- vega7777
- no turbo no fun
- Kontakt:
ja tam od czasu jak kupiłem gofera ok 18 miesięcy temu to płynu miałem minimalnie poniżej poziomu min. i tak do tej pory jeżdżę 
VW. there's no other way...
------------------------------------------------------
były traktor
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199119
obecny vwóz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=326030
------------------------------------------------------
były traktor
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199119
obecny vwóz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=326030
Ja ostatnio wymianiałem też płyn bo tak źle chodziło wspomaganie że mieliło nowy pasek w 2 tygodnie. Zlałem stary do miski.... i zonk... Był koloru czarnego, jak przepracowany olej ;/ W sklepie nie wiedzieli jaki mi dać, więc kupiłem zielony
Jak na razie wszystko chodzi SUUUPER !
więc nie wiem czy faktycznie miał być zielony, czy czerwony jednak... sam nie wiem 
- Paweł Marek
- V.I.P.

bo nikt nie wie, nawet w serwisie nie wiedzą, a jak się czegoś dokładnie nie wie to do starszego auta lepiej lać starszy produkt, czyli zielony mineralny FEBI. Ok 20 zeta za litr, potrzeba 0,78 litra. Taki używam od zawsze, auto ma 300 tys, i wspoma działa jak należy.djmatys pisze:sam nie wiem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
cyrulinski
- Mały gagatek

Co do płynu to właśnie vw nie przewiduje wymiany no ale skoro taaki syf to napewno nie zaszkodzi.Kupowałem niedawno litr zielonego ceny od 15-30,za20 można firmowy jakiś już dostać.
żółte mogło być zielonym
żółte mogło być zielonym
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2009 12:24 przez cyrulinski, łącznie zmieniany 1 raz.