Jak wyjąć wkład lusterka ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyjąć wkład lusterka ??
Witam.
Tak jak w temacie lusterko cale ale obudowa peknieta.
Mam juz zakupione tylko zastanawiam sie jak zdjąć szkło bo za nim sa wkręty które trzeba odkręcić pęknięta ramkę i wstawić nowa.
Byłbym wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam.
Tak jak w temacie lusterko cale ale obudowa peknieta.
Mam juz zakupione tylko zastanawiam sie jak zdjąć szkło bo za nim sa wkręty które trzeba odkręcić pęknięta ramkę i wstawić nowa.
Byłbym wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam.
Vw Golf III 1.8 GL ABS
-
- Forum Master
- Kontakt:
odświeże temacik troszke ..
mam taki problem, wziąłem sie za naprawe mat grzewczych tzn. wymiane :p i od kierowcy juz poszlo :p ale mam problem zeby zdjąc szkol z lewego lusterka :/ macie jakis pomysł jak zdjąc zeby tego nie uszkodzic ? ciaglem dośc mocno i ani rusz ;/ nie mam pomysłu jak to zdjąc ...
mam taki problem, wziąłem sie za naprawe mat grzewczych tzn. wymiane :p i od kierowcy juz poszlo :p ale mam problem zeby zdjąc szkol z lewego lusterka :/ macie jakis pomysł jak zdjąc zeby tego nie uszkodzic ? ciaglem dośc mocno i ani rusz ;/ nie mam pomysłu jak to zdjąc ...
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak jak kolega napisał.. Przechylić wkład lusterka w dół i możesz delikatnie palcami pociągnąć tak powinno wyskoczyć a jak nie da rady to podważ czymś cienkim i napewno zejdzie. Nie rób tego jak jest zimno i nie ciągnij na siłe bo możesz wkład razem z silnikiem wyrwać..
pozdro
pozdro
MK3_1.9D_1Y_ by ..Młody.. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2691780#2691780
kurde jest problem bo nie da rady :/ ono chyba nie bylo od nowości wyciagane <lol>
nie mam pomysłu .. boje sie ciaganc bo bardzo mocno jest zatrzasniete :/
zeby sciagnac tylna obudowe napewno trzeba najpier wyjasc szkoł ?
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2009 12:10 przez lambert86, łącznie zmieniany 1 raz.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to nie ma znaczenia czy było wyciagane czy nie-chyba ze ktoś je np potem na jakis klej wsadził .lambert86 pisze:kurde jest problem bo nie da rady :/ ono chyba nie bylo od nowości wyciagane <lol>
A jakie wogóle to lustro elektryczne? To tam sa 2 zatrzaski co je trzymają-pisałes ze wyjąłes jedno-to przyjrzyj się temu i widzisz gdzie zatrzaski są i jak trzymają.
I widac też że raczej sie nie da tyłu zdjąć bo zatrzaski trzymają tą pokrywe i trzeba je w srodku scisnąć-da się urwać i potem ew kleić ale to nie metoda chyba