sprzęgło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprzęgło
Witam wszystkich, może mieliście coś takiego, mianowicie mam problem ze sprzegłem lub to może wina linki sprzęgla(samoregulujaca).Nie wiem. Jest coś takiego że sprzęgło bierze dopiero od środka, a nawet trochę wyzej. Problem w tym że jak rano po nocy wrzucam bieg to może zgrzytnąc 1. Ale jak powciskam kilka razy sprzegło to nie zgrzyta, ale to nie zmienia faktu że według mnie to sprzęgło bierze za wysoko.Teraz nie wiem czy sprzegło czy linka jest do wymiany. Może wiecie coś na ten temat?
tzw . konczy sie pomału sprzegłowito80 pisze: sprzęgło bierze za wysoko.
powiem ci ze kiedy mi brało sprzegło bardzo wysoko (ale nie slizgało)
i postanowaiłem wymienic tarcze wraz z dociskiem (LUK) o dziwo
okładziny było ok 2mm od nitów mocowania wiec jeszcze troszke by sie pojezdziło
dziejo pisze:tzw . konczy sie pomału sprzegłowito80 pisze: sprzęgło bierze za wysoko.![]()
powiem ci ze kiedy mi brało sprzegło bardzo wysoko (ale nie slizgało)
i postanowaiłem wymienic tarcze wraz z dociskiem (LUK) o dziwo
okładziny było ok 2mm od nitów mocowania wiec jeszcze troszke by sie pojezdziłoale za to jaki teraz komfort
![]()
zastanawia mnie jeszcze ta linka dlaczego rano potrafi 1 zgrzytnąc, a jak 5-6 razy powciskam sprzęgło to nie zgrzyta. Moze prócz sprzegła jeszcze ta linka padła?
przy wymianie sprzegła z dociskiem ma się rozumiecwito80 pisze: Moze prócz sprzegła jeszcze ta linka padła?
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 20:45 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
To znaczy że czeka mnie wymiana sprzęgła, a myślałem że to może linka może padła, ale czy to normalny objaw że linka musi się podciągnąc poprzez wciskanie pedału sprzęgła?dziejo pisze:przy wymianie sprzegła z dociskiem ma się rozumiecwito80 pisze: Moze prócz sprzegła jeszcze ta linka padła?mozna zdiagnozowac sama linke czy pracuje bez zaciec