Walkowany temat juz nie raz: kawa z mlekiem na korku. czytam i czytam te wszystkie porady i ciagle nie wiem co zrobic w moim przypadku; jedni pisza tak inni inaczej. warto by bylo wypowiedziec sie konkretnie na ten "popularny" temat. przyda sie nie tylko mi ale i wszystkim innym odwiedzajacym forum; U MNIE wyglada to tak:
- 1,8 abs 90km LPG,
-codziennie krotkie odcinki, 2 do 4 razy dziennie po jakies 3-5 km.
- najpierw maslo orzechowe bylo pod korkiem teraz jest tez na bagnecie
- w filtrze powietrza NIE MA.
- Plynu w zbiorniczku NIE ubywa
- olej mam z beczki Mobil Super M 15w40
w zasadzie wiem co zrobic tylko potrzebuje kogos kto mnie utwierdzi w moim przekonaniu lub oczywiscie doradzi cos innego czego ja nie wymyslilem;
-czytalem i kolega mi doradzal zeby wiecej pojezdzic a wiec sie wybieram jak bede mial wiecej czasu na jakis objaz okolicy cos ok 50 km
- nastepnie jesli to nie pomoze wymienic olej bo ten jest podobno lipa bo z beczki, OK ALE NA JAKI? DOKLADNA NAZWA...bo niekoniecznie sie znam(1993 rocznik wiec jakis odpowiadajacy do silnika przebiegu 225tys pojemnosci itd)
- jesli to nie pomoze no to uszczelka, plynu nie ubywa wiec sie niekoniecznie na to napalam (tym bardziej ze w sierpniu byla wymienaina,przy okazji wywalania plynu ze zbiorniczka i lapania temp ok 120, mechanik mi wtedy wymienil termostat i uszczelke pod glowica, przyanjmniej tak mi powiedzial,podobno tez bylo planowanie)
JESLI KTOS SIE NA TYM ZNA I WIE CO ROBIC W TAKIEJ SYTUACJI JAK U MNIE TO PROSZE O POMOC, Z GOORY DZIEKI.POZDRAWIAM
Niedogrzanie slinika? czy cos jeszcze?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
niedogrzanie silnika
witam!
wedlug mnie to normalny objaw , nasila się w zimie , -niska temperatura i
duzo wilgoci w powietrzu ,w lecie tego praktycznie nie ma, jeżdżę już 3 autem na gazie
i zawsze tak było/teraz mam mk3 1,8 ABS też na LPG/
pozdrawiam!
wedlug mnie to normalny objaw , nasila się w zimie , -niska temperatura i
duzo wilgoci w powietrzu ,w lecie tego praktycznie nie ma, jeżdżę już 3 autem na gazie
i zawsze tak było/teraz mam mk3 1,8 ABS też na LPG/
pozdrawiam!