LUPO gaśnie, spadające obroty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

weronix
Nowicjusz
Nowicjusz

LUPO gaśnie, spadające obroty

Post autor: weronix » wt lut 24, 2009 21:26

Witam!

Mam problem z moim Lupo - samochód odpala i jeździ ale po przejechaniu kilku kilometrów ok. 10 - gaśnie! Dzieje się to np. wtedy kiedy dojeżdzam do świateł i redukuję bieg albo na luzie - obroty nagle spadają prawie do zera i auto gaśnie. Kilka razy udało mi się uniknąć zgaśniecia - kiedy wcisne pedał gazu na maksa, auto lekko szarpnie i jedzie dalej. Ktoś mi powiedział że może to być sonda lambda. Co sądzicie? Oczywiscie mam zamiar pojechać do elektryka ale to bedzie mozliwe dopiero pod koniec tygodnia wiec wole zapytac najpierw na forum. Jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa - Ile powinna kosztować taka diagnostyka? Nie chciałabym żeby ktoś mnie naciągnął bo jestem dziewczyną i nie znam sie za bardzo na takich sprawach ;) pzdr

greg

Post autor: greg » śr lut 25, 2009 01:10

1. może być przyczyną zapchany filtr paliwa
2. może być przyczyną zanieczyszczona przepustnica
3. wątpliwa sprawa żeby wina była sondy skoro nie piszesz o świecącej się kontrolce

[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 12:10 am ]
weronix pisze:Ile powinna kosztować taka diagnostyka?
od 50 wzwyż

weronix
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: weronix » śr lut 25, 2009 12:25

Jeśli chodzi o kontrolkę to rzeczywiście nic się nie pali ale ja nie wiem czy w ogóle w Lupo taka kontrolka jest. Z tego co się dowiedziałam to właśnie kiedyś przepustnica była czyszczona więc może znowu jest problem. Czy jeśli będzie zapchany filtr paliwa to czy komputer to wykaże?

greg

Post autor: greg » śr lut 25, 2009 16:44

weronix pisze:Czy jeśli będzie zapchany filtr paliwa to czy komputer to wykaże?
najczęściej nie wykaże tego jako błąd - nie wiem jak z logami czy nie będzie spadku ciśnienia na wtryskach ale to już naprawdę trzeba by dobrze poczytać zanim się da konkretną odpowiedź

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”