Odma

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

szalonykon
Mały gagatek
Mały gagatek

Odma

Post autor: szalonykon » wt lut 24, 2009 11:59

Witam,
Jak zdemontować odmę zaznaczoną strzałką. Czy ona jest na wcisk do pokrywy klawiatury.
Pozdrawiam Obrazek

Awatar użytkownika
OIL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Odma

Post autor: OIL » wt lut 24, 2009 19:35

szalonykon pisze:Witam,
Jak zdemontować odmę zaznaczoną strzałką. Czy ona jest na wcisk do pokrywy klawiatury.
Pozdrawiam [url=http://images38.fotosik.pl/66/153eecd5f7b759b7m.jpg]Obrazek[/URL]
Przerabiałem to ostatnio, odepnij te dwa węzyki które są przymocowane do odmy, większy z PCV oraz ten mały gumowy.
Następnie złap odme obiema rękami i przekręć w prawo, tam jest takie mocowanie ja np. w korku oleju. Nie ma żadnych śrubek, pierdół.
Zrób to intensywnie z Verwą ale bez przesady. Powinno pomóc - tylko nie pomiętam w jaką stronę sie odkręca - ale poradzisz sobie.

Pozdro :bajer:

MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest

Awatar użytkownika
Jazz_Blue
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Jazz_Blue » wt lut 24, 2009 21:36

Odnośnie ściągania, jak będziesz odłączał tą mniejszą rurkę to uważaj bo lubi pękać przy wyginaniu, u mnie pękła niestety przy manewrowaniu i dostawało się lewe powietrze, kopcił na biało i oborty na jałowym po odpaleniu na ok 2500obr/min, na szczescie wymieniłem na nową i jest OK
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2009 01:23 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”