części tuningowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
części tuningowe
Witam!
Mam problem opisałem już swój pocisk na forum i teraz chcem zrobić swap na 1.9 TDi 150 KM z mk4. Ogólnie mój problem polega na tym gdzie moge znaleźdź częsci tuningowe na stornach www typu: turbo, intercooler, wtryski, dolot itp. Nie piszcie że allegro.pl bo tam niema części tuningowych przynajmniej ja nie widziałem.
Mam problem opisałem już swój pocisk na forum i teraz chcem zrobić swap na 1.9 TDi 150 KM z mk4. Ogólnie mój problem polega na tym gdzie moge znaleźdź częsci tuningowe na stornach www typu: turbo, intercooler, wtryski, dolot itp. Nie piszcie że allegro.pl bo tam niema części tuningowych przynajmniej ja nie widziałem.
-
- Użytkownik
Re: części tuningowe
po pierwsze nie chcem tylko chcęmocarz pisze:Witam!
najpierw poczytaj trochę forum a dopiero potem zadawaj pytania, nie potrzeba i nie ma żadnych części TUNINGOWYCH, większość części używane do wzmacniania i do swapów są to części fabryczne z innych modeli ( turbo, intercooler), czasem innych samochodów. czasem intercoolery customowe ale to też na allegro znajdziesz)
po drugie to w arl nie masz wtrysków tylko pompowtryski i pompowtrysków przy swapie na arl nie musisz wymieniać, a dolot to custom
tak więc na pytanie gdzie kupić,-
odpowiedź, na popularnym portalu aukcyjnym albo na forach
przy Twoim stanie wiedzy, daj samochód do roboty komuś kto się na tym zna.
no i licz się z kosztani 7-12tys pln w zależności w jaką moc celujesz
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 18:38 przez grzegorzp, łącznie zmieniany 4 razy.
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
polecam zainwestowac w okuliste, potem w dobrego mechanika , a potem brac sie za swapmocarz pisze:Nie piszcie że allegro.pl bo tam niema części tuningowych przynajmniej ja nie widziałem
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Mały gagatek
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
mocarz,
najpierw zastanów się co chcesz osiągnąć bo ja pod hasłem części tuningowe mam na myśli np kuty wał korbowy lub korbowody.
Najpierw się zastanów ile chcesz pieniędzy przeznaczyć na swap i wzmocnienie silnika jak auto będzie eksploatowane?
Dopiero potem się zabierz za poszukiwania.
Ja np chcę dobić do 200-220PS i na tym koniec przynajmniej narazie a potem się zobaczy ale naj prwdopodobniej będzie zmiana silnika na jakieś tdi
jak to osiągnę i się trochę na jeźdzę to przesiadam się na 1,6TD na codzień
też będzie mocne
najpierw zastanów się co chcesz osiągnąć bo ja pod hasłem części tuningowe mam na myśli np kuty wał korbowy lub korbowody.
Najpierw się zastanów ile chcesz pieniędzy przeznaczyć na swap i wzmocnienie silnika jak auto będzie eksploatowane?
Dopiero potem się zabierz za poszukiwania.
Ja np chcę dobić do 200-220PS i na tym koniec przynajmniej narazie a potem się zobaczy ale naj prwdopodobniej będzie zmiana silnika na jakieś tdi
jak to osiągnę i się trochę na jeźdzę to przesiadam się na 1,6TD na codzień
też będzie mocne