Zaklinowany licznik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pawel_O
Mały gagatek
Mały gagatek

Zaklinowany licznik

Post autor: Pawel_O » ndz lut 22, 2009 16:43

Witam, ostatnio chciałem w swoim mk2 wymienić żarówkę z licznika. Rozkręciłem ta górną część deski (wyciągnąłem radio , przyciski itp) następnie odkręciłem dwie śruby z licznika i myślałem że licznik mi "wysunie się" jak w mk3 od ojca, a tu zonk. Tak choćby coś go trzymało z tyłu, umiem go poruszyć o jakiś 2 mm a potem opór. Odczepiłem nawet kabel z licznika bo myślałem że to od się napręża i blokuje, ale dalej nic. pytanie jest takie : co tam może go trzymać z tyłu. Nie chciałem ciągnąć na siłę żeby nic nie pourywać. z góry dzięki za pomoc.

silnik RP, rok 91, licznik na jedną kostkę, jakby to było potrzebne :)

pozdro

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » ndz lut 22, 2009 16:48

linka od prędkościomierza :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forevwers
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: forevwers » ndz lut 22, 2009 16:49

musisz wsadzic reke od strony bezpiecznikow i odpiac linke predkosciomierza. inaczej nie wyciagniesz licznika. to ona go trzyma

Obrazek

Pawel_O
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pawel_O » ndz lut 22, 2009 17:03

ok dzięki , tylko teraz jeszcze dwa pytania, jak już tam wsadzę rękę, to ta linkę tak poprostu się wyciaga czy trzeba ja odkrecać jakoś ? i jak będę ją wkładał z powrotem to nie będzie z nią żadnych problemów ?

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz lut 22, 2009 17:11

odkręc sobie przy skrzyni biegów i jak pociągniesz licznik z linką to będziesz widział jak jest mocowana.

Awatar użytkownika
forevwers
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: forevwers » ndz lut 22, 2009 17:18

Konicho pisze:ok dzięki , tylko teraz jeszcze dwa pytania, jak już tam wsadzę rękę, to ta linkę tak poprostu się wyciaga czy trzeba ja odkrecać jakoś ? i jak będę ją wkładał z powrotem to nie będzie z nią żadnych problemów ?
linka jest na zatrzask. nie musisz ruszac tunela srodkowego. odkrec tytlko polke pod kierownica. pozniej nie bedziesz mial problemow z zalozeniem.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz lut 22, 2009 18:04

Konicho pisze:tylko teraz jeszcze dwa pytania, jak już tam wsadzę rękę, to ta linkę tak poprostu się wyciaga czy trzeba ja odkrecać jakoś
Ścisnąć trzeba i pociągnąć.

Pawel_O
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pawel_O » ndz lut 22, 2009 18:59

ok dzięki panowie. byłem dziś przy aucie i odkręciłem półkę pd kierownicą. Zlokalizowałem tą linkę więc dam rade chyba już, aczkolwiek czekam na cieplejsze dni , bo dziś mnie pokonał mróz :) pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”