POMOCY!!!! WYWALA OLEJ PRZEZ BAGNET...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
POMOCY!!!! WYWALA OLEJ PRZEZ BAGNET...
WITAJCIE!!!
PROSZE O POMOC!!!NIE WIEM CO SIE DZIEJE...MAM GOLFA 2 1,3 NA WTRYSKU I WYWALA MI OLEJ PRZEZ BAGNET.WCZORAJ SIE STALO TO JUZ 2 RAZ ZERKNALEM NA KOREK I JEST TAM TZW "MLECZKO" WODA W OLEJU?
BYLEM Z TYM U MECHANIKA TO POWIEDZIAL ZE TRZEBA WYMIENIC WSZYSTKIE GUMY BO MOZE GDZIES W NICH JEST WODA I TAKIE TAM....ZROBIL TO I PO OKOLO 1000km TZN WCZORAJ WIECZOREM ŁUP!!!WYWALILO ZNOWU I STOP KONIEC JAZDY...POMOCY CO DZIEJE SIE CO ZROBIC MAM..?
PROSZE O POMOC!!!NIE WIEM CO SIE DZIEJE...MAM GOLFA 2 1,3 NA WTRYSKU I WYWALA MI OLEJ PRZEZ BAGNET.WCZORAJ SIE STALO TO JUZ 2 RAZ ZERKNALEM NA KOREK I JEST TAM TZW "MLECZKO" WODA W OLEJU?
BYLEM Z TYM U MECHANIKA TO POWIEDZIAL ZE TRZEBA WYMIENIC WSZYSTKIE GUMY BO MOZE GDZIES W NICH JEST WODA I TAKIE TAM....ZROBIL TO I PO OKOLO 1000km TZN WCZORAJ WIECZOREM ŁUP!!!WYWALILO ZNOWU I STOP KONIEC JAZDY...POMOCY CO DZIEJE SIE CO ZROBIC MAM..?
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Re: POMOCY!!!! WYWALA OLEJ PRZEZ BAGNET...
Silniki 1.3 sa znane z tego ze wlasnie zamarza w nich odma czyli odpowietrzenie komory silnika... jak odma zamarznie w komorze wzrasta cisnienie, ktore powinno sie wyrownac wlasnie poprzez odme i wywala olej w najslabszym pukcie ukladu... czyli wlasnie bagnetembrajan42 pisze:WITAJCIE!!!
[ Dodano: 22 Lut 2009 13:37 ]
Moim zdanie po prostu zamarzla.... z zimnaMichaś_1977 pisze:Pewnie poszła uszczelka pod głowicą lub chłodnica oleju.Płyn wali w olej,powstaje masło,które powoduje,że odma staje się nie drożna i ciśnienie wywala przez bagnet
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
No oczywiscie ze maslo w olejuMichaś_1977 pisze:W porządku.Odma odmą,ale kolega brajan42, pisze jeszcze,że ma masło w oleju.W pokrywie zaworów jest drobna siatka,którą takie masło bez problemu zaklei i silnik przestaje "oddychać".
Wiadomo tez ze te silniki najczesciej maja problem z odma poniewaz kolektor wydechowy jest z przodu i nie dogrzewa samej odmy.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Zgodze sie z tymbrajan42 pisze:WLASNIE JA TEZ COS SLYSZALEM O TEJ SIATECZCE...WIEC MOZE POLACZYC TO CO PISZECIE CZYLI ODMA SIATECZKA W POKRYWIE I MAMY EFEKT....
[ Dodano: 22 Lut 2009 14:01 ]
Przeczyscic - owszem... a co do zagrzania to nie na jalowym, mozesz jechac do celu od razu ale pamietac zeby co jakis czas go przegonic troche dalej, dopiero wtedy sie rozgrzewa na tyle zeby "stopic" maslobrajan42 pisze:REASUMUJAC...
MUSZE WYCZYSCIC ODME I SIATECZKE W POKRYWIE A POZNIEJ PRZY DUZYCH MROZACH ZOSTAWIC GOLFIKA NA JAŁOWYM ZEBY SOBIE TROSZKE POCHODZIL I ZLAPAL TEMPERATURY A POZNIEJ POWOLUTKU RUSZYC DO CELU... TAK?