rozrusznik w 1.9 tdi AHU, problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
rozrusznik w 1.9 tdi AHU, problem
witam, mam problem z rozrusznikiem w tym golfie, a mianowicie rano jak jest zimny to kreki ok odpala silnik za pierwszym razem ale jak sie rozgrzeje to jak zgasze to nie moge go odpalic, rozrusznik ani drgnie po przekrzeceniu stacyjki tylko swiatla przygasaja, tak jakby gdzies zwarcie sie robilo, prosze o pomoc pozdrawiam
Kolego najprawdopodobniej padły Ci szczotki.Często się sypią.Musisz wymontować rozrusznik i sprawdzić w jakim są stanie.Wymienia się cały szczotko trzymacz.Koszt zakupu około 70-80 .Niedługo być może nie uruchomisz go nawet na zimnym.
U mnie było tak samo.Walczyłem z nim aż się całkiem nie rozleciały.Radzę sprawdzić to za wczasu,bo może Cie gdzieś spotkać niemiła niespodzianka.
U mnie było tak samo.Walczyłem z nim aż się całkiem nie rozleciały.Radzę sprawdzić to za wczasu,bo może Cie gdzieś spotkać niemiła niespodzianka.
AFN 165,5@380,8
wukor, przerabiałem to dwa razy i u mnie w każdym jednym przypadku były to szczotki.
Objawy dokładnie takie jw.W tych rozrusznikach nie ma się za bardzo co wysypać.
Albo szczotko trzymacz,albo automat.Mogą jeszcze ewentualnie paść tulejki.
Ja bym zaczął od szczotek,bo takie zwarcie to typowy objaw końca ich żywota.
Wystarczy,że upali się jedna a jest ich 4 i będzie się działo taj jak kolega opisał.
Objawy dokładnie takie jw.W tych rozrusznikach nie ma się za bardzo co wysypać.
Albo szczotko trzymacz,albo automat.Mogą jeszcze ewentualnie paść tulejki.
Ja bym zaczął od szczotek,bo takie zwarcie to typowy objaw końca ich żywota.
Wystarczy,że upali się jedna a jest ich 4 i będzie się działo taj jak kolega opisał.
AFN 165,5@380,8